Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bylinkové zahrádky se zelenají jedna radost, a tak je na čase podívat se na nějaký originální recept, jak je využít třeba při přípravě kuřete. Pěstujete-li estragon, vyzkoušejte skvělé kuře na estragonu a cibuli!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích spodních stehen
  • 2 ks cibule
  • 100 g sýru eidam
  • 2 snítky estragonu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Do pekáčku vložte kuře, okořeňte ho podle chuti (sladká paprika, trocha drceného kmínu, listová petržel) a zasypte ho cibulí pokrájenou na kostičky a estragonem. Je lepší vzít větší pekáček, abyste cibuli mohli rozložit i kolem kuřátka. Vše podlijte troškou vody. 

02.

Dejte do trouby a pečte asi 40 minut.

03.

Zhruba 10 minut před tím, než kuře vyndáte, ho posypte sýrem – sýr přitom doporučuju nasypat spíš než na samotné kuře na cibulku kolem. Za 10 minut se všechny chutě krásně spojí a vy můžete servírovat. Nejlepší je s rýží.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 930,9 kJ
Bílkoviny38,72 g
Tuky27,88 g
Sacharidy11,97 g
Sůl1,19 g
SAFA14,1 g
Vláknina3,09 g
Cukry5,88 g
Související témata:

Načítám