Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hořčice jako jedna z hlavních ingrediencí? Ano! Vyzkoušejte recept na kuřecí maso zapečené ve smetanovohořčičné omáčce s bramborami. Uvidíte, že si pochutnáte!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 ks kuřecích řízků
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 3 lžíce strouhanky
  • 30 g parmazánu
  • 6 ks brambor
  • 3 lžíce čerstvé pažitky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic másla
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte je, opepřete a orestujte dozlatova. Brambory oškrábejte, nakrájejte na tenké plátky, vařte je asi 6 minut do poloměkka a sceďte je.

02.

V pánvi rozpusťte tři lžíce másla, přidejte trochu hladké mouky a usmažte řidší jíšku dozlatova. Pak ji po naběračce podlévejte vývarem a vždy rozmíchejte, aby nevznikly hrudky. Když je do ní zavařený všechen vývar, vmíchejte zakysanou smetanou, hořčici a nasekanou pažitku či petrželku. Do omáčky vmíchejte maso.

03.

Vzniklou směs nalejte do zapékací misky, navrch urovnejte předvařené brambory, vše posypte nastrouhaným sýrem a strouhankou a zalijte troškou rozpuštěného másla. Vše pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů 15–20 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 748,73 kJ
Bílkoviny43,98 g
Tuky45 g
Sacharidy76,32 g
Sůl4,78 g
SAFA21,05 g
Vláknina6,38 g
Cukry7,57 g
Související témata:

Načítám