Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte je, opepřete a orestujte dozlatova. Brambory oškrábejte, nakrájejte na tenké plátky, vařte je asi 6 minut do poloměkka a sceďte je.
02.
V pánvi rozpusťte tři lžíce másla, přidejte trochu hladké mouky a usmažte řidší jíšku dozlatova. Pak ji po naběračce podlévejte vývarem a vždy rozmíchejte, aby nevznikly hrudky. Když je do ní zavařený všechen vývar, vmíchejte zakysanou smetanou, hořčici a nasekanou pažitku či petrželku. Do omáčky vmíchejte maso.
03.
Vzniklou směs nalejte do zapékací misky, navrch urovnejte předvařené brambory, vše posypte nastrouhaným sýrem a strouhankou a zalijte troškou rozpuštěného másla. Vše pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů 15–20 minut.