Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte chuť na rybu, ale o Vánocích se vám kapr už přejedl? Dejte šanci sivenovi. Připravit ho můžete třeba s oříškovým salátem!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g sivena
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g lískových oříšků
  • 1/4 ks celeru
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 srdíčko hlávkového salátu
  • 2 lžičky citronu
Článek

Postup

01.

Siveny omyjte, osušte, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a dejte péct na plechu s roštem do trouby, asi na 25 minut.

02.

Mezitím nachystejte salát. Celer očistěte a nastrouhejte najemno, přidejte ho spolu s octem a olejem k natrhanému salátů. Na pánvi opražte nasekané ořechy, a když zchladnou, vmíchejte je k salátu. Může se servírovat!

Související témata:

Načítám