Hlavní obsah
Foto: Kolidzei, Shutterstock.com

Foto: Kolidzei, Shutterstock.com

Jak na burgery? Naskládejte je podle našeho receptu. A grilování u vás doma dopadne na výbornou!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 1 kg hovězího masa
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce BBQ omáčky
  • 8 plátků vyzrálého čedaru
  • 8 ks bulek
Článek

Postup

01.

Maso i slaninu umelte (ne úplně najemno), osolte, opepřete, pořádně promíchejte a vytvarujte 8 burgerů. Pečte na rozpáleném grilu (mřížku můžete potřít olejem, aby se maso nepřichytávalo) podle toho, jak máte rádi maso propečené.

02.

Chvíli po otočení dejte na každý burger plátek čedaru a na gril přidejte i rozpůlené bulky. Každý plátek housky potřete trochou kečupu a majonézy, navrstvěte salát, maso s BBQ omáčkou, plátky rajčete a cibule a zafixujte špejlí.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 210,43 kJ
Bílkoviny38,98 g
Tuky26,38 g
Sacharidy30,67 g
Sůl2,91 g
SAFA9,97 g
Vláknina4,14 g
Cukry7,33 g
Související témata:

Načítám