Hlavní obsah
Foto: Penny Market

Foto: Penny Market

Pečení masa je jednou z nejtradičnějších příprav, jakou si člověk asi dovede představit. Vyzkoušejte třeba kýtu na rozmarýnu!

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Očištěné a omyté maso vcelku osolte, potřete lžící oleje a důkladně obalte v rozmarýnu. Pak maso i s rozmarýnem zabalte do mikrotenového sáčku nebo potravinářské folie a nechte nejlépe přes noc odležet v lednici.

02.

Odleželé maso vložte do pekáčku, do kterého jste předtím dali asi 3 lžíce oleje a asi 1 cm lehce osolené vody, a pečte v troubě roztopené na 180 stupňů (horkovzdušnou předehřejte na 160 stupňů). Vepřové bude hotové během asi 40 minut, během kterých je pečeni třeba asi dvakrát otočit. Pak teplotu zvedněte na 200, resp. 220 stupňů a dopečte je ještě asi 15 minut, aby mělo křupavou kůrčičku. Jako příloha se skvěle hodí brambory.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 035,82 kJ
Bílkoviny50,05 g
Tuky31,75 g
Sacharidy0,38 g
Sůl1,01 g
SAFA9,59 g
Vláknina0,19 g
Cukry0,02 g
Související témata:

Načítám