Hlavní obsah
Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Znáte to. Po celém dni v práci je potřeba něco jíst, a tudíž uvařit – pokud možno co nejrychleji. Ideální jsou různé masové směsi, na které můžete použít třeba nezpracované maso, které zbylo z víkendového grilování! Zkuste třeba vepřové s omáčkou z hořčice, smetany a parmezánu.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks vepřových řízků
  • 250 g žampionů
  • 150 ml smetany na vaření 12%
  • 50 g másla
  • 1 lžíce kremžské horčice
  • 2 snítky estragonu
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 hrnek rýže
Článek

Postup

01.

Na másle krátce orestujte česnek nakrájený na plátky a cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte na plátky pokrájené žampiony a asi 5–10 minut duste. Pak přihoďte maso nakrájené na proužky. Pár minut restujte. Přilijte smetanu, přidejte hořčici a případně také estragon – ten tomu dodá šmrnc.

02.

Úplně nakonec do omáčky přisypte parmezán – nešetřete jím, je to totiž právě parmezán spolu s hořčicí, který dává omáčce chuť. Dosolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a podávejte s jasmínovou nebo jakoukoli jinou rýží. Před servírováním jídlo ještě posypte parmezánem!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie7 110,91 kJ
Bílkoviny81,27 g
Tuky95,21 g
Sacharidy124,84 g
Sůl5,95 g
SAFA45,37 g
Vláknina6,16 g
Cukry11,7 g

Načítám