Hlavní obsah

Originální těstovinový salát podle Pavly

Hodnocení:
(8)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Než se Pavla usadila a založila rodinu, pracovala dlouho jako delegátka cestovních kanceláří, převážně ve Středomoří. Když dělá svůj oblíbený salát, vždycky se jí krásné vzpomínky vrací. Chcete recept?

Ingredience pro:
4 porce
  • 360 g těstovin (fusilli)
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 10 žampionů
  • 10 šalotek
  • 200 g tofu natural
  • 5 stroužků česneku
  • bramborový škrob
  • sůl
  • pepř
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 200 ml smetany na vaření 12%
  • drcený kmín
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Těstoviny uvařte na skus podle návodu na obalu.

Krok 2: Tofu nakrájejte na menší kostičky a špenát omyjte a nasekejte. Stroužky česneku oloupejte, množství je na vás podle chuti. Žampiony oloupejte a nakrájejte na menší proužky, šalotku nakrájejte najemno.

Krok 3: Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm šalotku dozlatova. Pak přidejte tofu. Poté následuje prolisovaný česnek a špenát.

Foto: Mona Martinů

Krok 4: Mezitím ve vedlejší pánvi poduste na troše oleje žampiony. Ty poté přidejte do základní směsi, pod kterou snižte plamen a jen udržujte teplotu.

Krok 5: Ve volné pánvi po žampionech ještě opečte kukuřici. Přidejte ji ke zbytku a směs dochuťte kmínem, pepřem a solí.

Foto: Mona Martinů

Krok 6: Ve smetaně rozpusťte škrob, vše nalijte do pánve a nechte probublat.

Foto: Mona Martinů

Krok 7: Přidejte slité těstoviny, promíchejte a můžete podávat - teplé, nebo studené.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama