Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud hořčici používáte při vaření jedině k párku, děláte velkou chybu! Hořčice – a jedno jestli dijonská, plnotučná nebo hrubozrnná – je totiž skvělá i jako hlavní ingredience! Vyzkoušejte lahodnou omáčku k masu z vína a hořčice! Omáčka se hodí v podstatě k jakémukoli minutkovému masu, výborná je třeba k opečené vepřové panence nebo třeba kotletám.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 150 ml smetany
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks šalotky
Článek

Postup

01.

Kousek chilli papričky zbavte semínek a nasekejte ji společně se šalotkou a česnekem najemno.

02.

V hlubší pánvi rozpusťte máslo a všechny tři ingredience na něm zpěňte. Když začíná česnek s cibulí lehce zlátnout, přilijte víno, které nechte odpařit. Pak přidejte vývar a opět omáčku nechte zredukovat zhruba na polovinu.

03.

Nakonec přilijte smetanu a opět nechte zredukovat. Úplně na závěr přidejte oba druhy hořčice, dochuťte solí a pepřem, a už jen lehce prohřejte.

Související témata:

Načítám