Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Honila vás mlsná v řeznictví a teď máte v lednici několik klobás a na horčici s křenem zrovna nemáme chuť? Víme co s nimi a jde to i stylově.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks vejce
  • 4 ks brambor
  • 3 ks jarní cibulky
  • 120 g vyzrálého čedaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 150 g vepřového boku
  • 6 ks cherry rajčat
  • 2 ks paprikové klobásy
  • 3 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička provensálského koření
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na asi 5 mm silná kolečka a uvařte doměkka. (Použít můžete i zbylé brambory od oběda.)

02.

Mezitím sýr nastrouhejte nahrubo a cibulku včetně celé natě nasekejte na kolečka. Plátkový pepřový bok nakrájejte na nudličky, klobásu na kolečka a oboje opečte na lžíci oleje na pánvi.

03.

V misce rozšlehejte všechna vajíčka, přidejte nakrájenou cibulku, asi 1/2 nastrouhaného sýru, brambory, sůl a pepř. Vše vlijte na horkou pánev a opatrně promíchávejte s klobásou a pepřovým bokem. Když se hmota ustálí, vložte navrch ještě cherry rajčátka rozkrojená na poloviny, zasypte zbytkem sýra, přiklopte poklicí a nechte sýr roztéct.

04.

Hořčičná omáčka je jednoduchá: do misky dejte hořčici, olivový olej a podle chuti provensálské koření a vše promíchejte. Omeletu podávejte s omáčkou a případně s tmavým chlebem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 502,69 kJ
Bílkoviny42,13 g
Tuky61,19 g
Sacharidy28,78 g
Sůl4,05 g
SAFA20,57 g
Vláknina3,46 g
Cukry3,13 g
Související témata:

Načítám