Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte, nakrájejte na asi 5 mm silná kolečka a uvařte doměkka. (Použít můžete i zbylé brambory od oběda.)
02.
Mezitím sýr nastrouhejte nahrubo a cibulku včetně celé natě nasekejte na kolečka. Plátkový pepřový bok nakrájejte na nudličky, klobásu na kolečka a oboje opečte na lžíci oleje na pánvi.
03.
V misce rozšlehejte všechna vajíčka, přidejte nakrájenou cibulku, asi 1/2 nastrouhaného sýru, brambory, sůl a pepř. Vše vlijte na horkou pánev a opatrně promíchávejte s klobásou a pepřovým bokem. Když se hmota ustálí, vložte navrch ještě cherry rajčátka rozkrojená na poloviny, zasypte zbytkem sýra, přiklopte poklicí a nechte sýr roztéct.
04.
Hořčičná omáčka je jednoduchá: do misky dejte hořčici, olivový olej a podle chuti provensálské koření a vše promíchejte. Omeletu podávejte s omáčkou a případně s tmavým chlebem.