Hlavní obsah
Foto: Anna Puzatykh, Shutterstock.com

Foto: Anna Puzatykh, Shutterstock.com

Čočka patří i díky jednoduché přípravě, kdy ji není potřeba namáčet dopředu, k nejoblíbenějším luštěninám. Červená čočka navíc nenadýmá vůbec. Je tedy na čase vyzkoušet polévku z červené čočky s kari kořením.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g červené čočky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 listy bobkového listu
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kolečka, loupaná rajčata na kousky. V hrnci zpěňte na oleji cibuli, pak přidejte mrkev a sypké koření a vše nechte rovněž zpěnit, aby i koření pustilo chuť. Nakonec přidejte čočku a ještě chviličku restujte.

02.

K připravené směsi přidejte plechovku rajčat, bobkový list a vše zalijte zeleninovým vývarem a plechovkou kokosového mléka, přidat můžete podle chuti i jemně nasekanou chilli papričku. Čočku uvařte doměkka, trvá to asi 20 minut. Na závěr polévku dochuťte prolisovaným česnekem a nasekaným koriandrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 174,78 kJ
Bílkoviny22,21 g
Tuky25,02 g
Sacharidy50,68 g
Sůl1,72 g
SAFA18,58 g
Vláknina15,62 g
Cukry9,25 g
Související témata:

Načítám