Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud chodíte na trhy, tak jste si nemohli nevšimnout krásně zelených svazků špenátu. Neváhejte a pusťte se do špenátových receptů. Trocha vitamínů neuškodí. Dnes je na programu polévka.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g listového špenátu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 70 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

01.

Špenát zbavte řapíků a důkladně ho vyperte.

02.

V hrnci rozpusťte kousek másla a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli. Když začne chytat zlatou barvu, zaprašte ji trochou mouky a usmažte světlou jíšku. Tu pak zalijte vývarem, přidejte rozmáčknuté stroužky česneku a nechte asi 10 minut provařit.

03.

Do nachystaného základu přidejte očištěný špenát a nechte ho ještě asi 4 minuty povařit. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a rozmixujte ji dohladka.

04.

Vraťte ji zpět na plotnu, zahřejte a rozpusťte v ní kelímek ricotty. Polévku podávejte posypanou parmezánem s opečenou bagetkou nebo toastovým chlebem.

Související témata:

Načítám