Hlavní obsah
Foto: jantima14, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: jantima14, Shutterstock.com

Proč rýže z trouby? Je výborná jako příloha k omáčkám – třeba ke kuřeti na paprice nebo na smetaně.

5 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky horké vody
  • 1 ks cibule
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Rýži propláchněte a vsypte do pekáčku. Zalijte horkou vodou, osolte, popř. přidejte další koření. Doprostřed rýže vložte celou oloupanou cibuli. Dodá rýži chuť. Přidejte lžíci oleje.

02.

Přiklopte víkem a duste/pečte v předem vyhřáté troubě na cca 200° (horkovzdušná), 220° elektrická po dobu 30 – 35 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 958,21 kJ
Bílkoviny7,99 g
Tuky7,73 g
Sacharidy90,1 g
Sůl3,07 g
SAFA1 g
Vláknina2,4 g
Cukry2,92 g
Související témata:

Načítám