Hlavní obsah

Zapečený toast s makrelou

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Milujete pomazánky? A zkoušeli jste je někdy zapéct s toasty a sýrem? Pokud ne, tak se na vaši malou premiéru dokonale hodí náš dnešní recept. Kombinace jemné cibulky, rozpáleného sýru, citronu a rybičkové pomazánky, skvělé! Nechte se zlákat receptem na vynikající zapečený sendvič s okurkou a křenem. Kdo neochutnal, nepochopí!

Ingredience pro:
4 porce
  • 16 plátků toastového chleba
  • 1 uzená makrela
  • 1 citron
  • 1/4 salátové okurky
  • 2 lžičky křenové pasty
  • sůl
  • pepř
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce hustého bílého jogurtu
  • 100 g plátkového ementálu
Na potření toastů
  • máslo
Článek

Postup

Krok 1: Z makrely oberte maso a smíchejte ho se šťávou z jednoho citronu a jogurtem. Základ rozdrťte, ideálně tyčovým mixérem, abyste se zbavili všech kůstek, které mohly v makrele zbýt. Přimíchejte křenovou pastu, sůl a pepř, a pomazánkový základ máte hotový.

Krok 2: Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka, okurku na čtvrtky, a následně na tenké plátky.

Krok 3: Toasty pomažte vždy z jedné strany máslem. Na první toast rozprostřete okurky a dolaďte vrstvou pomazánky. Přiklopte druhým plátkem, na který navršte kolečka cibule a opět pomazánku.

Krok 4: Zakryjte posledním toastem, přeložte plátkem sýru, zafixujte špejlí a nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 10 minut zapéct.

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 7. 2012

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.