Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete pomazánky? A zkoušeli jste je někdy zapéct s toasty a sýrem? Pokud ne, tak se na vaši malou premiéru dokonale hodí náš dnešní recept. Kombinace jemné cibulky, rozpáleného sýru, citronu a rybičkové pomazánky, skvělé! Nechte se zlákat receptem na vynikající zapečený sendvič s okurkou a křenem. Kdo neochutnal, nepochopí!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 16 plátků světlého toastového chleba
    1
    7
  • 1 ks uzené makrely
    4
  • 1 ks citronu
  • 1/4 ks salátové okurky
  • 2 lžičky křenové pasty
    7
    12
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 100 g ementálu
    7
Na potření toastů
  • 50 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z makrely oberte maso a smíchejte ho se šťávou z jednoho citronu a jogurtem. Základ rozdrťte, ideálně tyčovým mixérem, abyste se zbavili všech kůstek, které mohly v makrele zbýt. Přimíchejte křenovou pastu, sůl a pepř, a pomazánkový základ máte hotový.

02.

Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka, okurku na čtvrtky, a následně na tenké plátky.

03.

Toasty pomažte vždy z jedné strany máslem. Na první toast rozprostřete okurky a dolaďte vrstvou pomazánky. Přiklopte druhým plátkem, na který navršte kolečka cibule a opět pomazánku.

04.

Zakryjte posledním toastem, přeložte plátkem sýru, zafixujte špejlí a nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 10 minut zapéct.

Související témata:

Načítám