Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Milujete pomazánky? A zkoušeli jste je někdy zapéct s toasty a sýrem? Pokud ne, tak se na vaši malou premiéru dokonale hodí náš dnešní recept. Kombinace jemné cibulky, rozpáleného sýru, citronu a rybičkové pomazánky, skvělé! Nechte se zlákat receptem na vynikající zapečený sendvič s okurkou a křenem. Kdo neochutnal, nepochopí!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 16 plátků světlého toastového chleba
  • 1 ks uzené makrely
  • 1 ks citronu
  • 1/4 ks salátové okurky
  • 2 lžičky křenové pasty
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 100 g ementálu
Na potření toastů
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Z makrely oberte maso a smíchejte ho se šťávou z jednoho citronu a jogurtem. Základ rozdrťte, ideálně tyčovým mixérem, abyste se zbavili všech kůstek, které mohly v makrele zbýt. Přimíchejte křenovou pastu, sůl a pepř, a pomazánkový základ máte hotový.

02.

Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka, okurku na čtvrtky, a následně na tenké plátky.

03.

Toasty pomažte vždy z jedné strany máslem. Na první toast rozprostřete okurky a dolaďte vrstvou pomazánky. Přiklopte druhým plátkem, na který navršte kolečka cibule a opět pomazánku.

04.

Zakryjte posledním toastem, přeložte plátkem sýru, zafixujte špejlí a nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 10 minut zapéct.

Reklama

Související témata:

Načítám