Článek
Postup
01.
Žloutky vyšlehejte s cukrem a poté k nim přimíchejte mandle, kakao i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nezapomeňte ani na vanilkový extrakt, mléko a na závěr i sníh z bílků.
02.
Těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a základ přečte 12 minut při 180 stupních Celsia.
03.
Mezitím, co bude plát stydnout, nachystejte krém. Smetanu vyšlehejte do tuha a přidejte k ní cukr a ricottu.
04.
Připravte si válcovou formičku, do které budete střídavě vrstvit připravené části. Z plátu vykrájejte kolečka o velikosti formičky. Pak už jen na dno formičky umístěte kolečko z těsta, následuje vrstva krému, těsto, krém, nakonec opět upečené těsto a ozdoba – třeba z nastříkaného krému a mandle. Nechte v lednici ztuhnout a můžete vychutnávat.