Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Citoslovce nadšení a spokojenosti. Jinak se asi mini dortíčky, které jsme pro vás na dnešek připravili, nedají popsat. Jsou sladké, s kávou tvoří dokonalý pár, a navíc vypadají krásně. Pusťte se do nich také!

45 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 dortíčků
Těsto
  • 90 g mletých mandlí
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 60 ml mléka
Náplň
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g ricotty
  • 4 lžíce cukru moučka
Na ozdobu
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem a poté k nim přimíchejte mandle, kakao i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nezapomeňte ani na vanilkový extrakt, mléko a na závěr i sníh z bílků.

02.

Těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a základ přečte 12 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Mezitím, co bude plát stydnout, nachystejte krém. Smetanu vyšlehejte do tuha a přidejte k ní cukr a ricottu.

04.

Připravte si válcovou formičku, do které budete střídavě vrstvit připravené části. Z plátu vykrájejte kolečka o velikosti formičky. Pak už jen na dno formičky umístěte kolečko z těsta, následuje vrstva krému, těsto, krém, nakonec opět upečené těsto a ozdoba – třeba z nastříkaného krému a mandle. Nechte v lednici ztuhnout a můžete vychutnávat.

Související témata:

Načítám