Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Základem dobrých palačinek je správná pánev. Ideální je pořídit si přímo palačinkovou, na které se nesmaží nic jiného. A co dál vás nezklame? Přece následující recept!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Těsto
  • 500 ml polotučného mléka
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 1 špetka soli
  • 1 kousek másla
    7
Náplň
  • 500 g polotučného tvarohu
    7
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 ks banánu
K zapečení
  • 2 ks vejce
    3
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 kousek másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mouky, mléka, vejce a špetky soli umíchejte pomocí metličky hladké a nadýchané těsto. Na másle pak usmažte asi 15 až 20 palačinek.

02.

Banány rozmačkejte vidličkou a smíchejte je s tvarohem a třtinovým cukrem. Všechny palačinky potřete a zatočte. Pak je nakrájejte na 3 díly, které pak skládejte do máslem vymazané formy.

03.

Vejce, smetanu a vanilkový cukr promíchejte. Nalejte na palačinky a dejte zapéct na 15 až 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Související témata:

Načítám