Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Počátky paštiky sahají až k Římanům – Nero je měl velmi rád. V průběhu staletí se vymyslelo mnoho způsobů, jak je vyvinout, abychom si na nich skutečně pochutnali. Gurmánská kuřecí paštika potěší každý mlsný jazýček. Je totiž báječně jemná a lahodná!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 1 dl koňaku
  • 80 g mandlí
    8
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka čerstvého tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 hrudka másla
    7
  • 500 g kuřecích jater
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očistěte zhruba kuřecí játra a nakrájejte na kousíčky.

02.

Na másle osmažte cibuli nakrájenou najemno a česnek na plátky, až lehce zhnědnou.

03.

Přidejte játra, orestujte, poté přidejte špetku tymiánu, sůl a pepř.

04.

Směs rozdělte na polovinu. Jednu rozmixujte úplně dohladka a smíchejte se zbytkem. Přisypte mandličky a zalijte koňakem.

05.

Vložte do připravené formy (můžete ji předtím vyložit anglickou slaninou) a řádně upěchujte.

06.

Zakryjte alobalem, poté je třeba formu něčím zatížit a nechat zhruba den odstát v lednici.

Související témata:

Načítám