Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Příjdou k vám na návštěvu vegetariáni? Sýrů už bylo dost a vám dochází nápady? Potěšte je cizrnovým hummusem!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 240 g sterilované cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 g chilli
  • 1 špetka celého římského kmínu
  • 1/2 lžíce pasty tahini
    8
    11
  • 4 ks pita chlebů
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Stačí, když rozmixujete slitou plechovku cizrny, přidáte sůl, prolisovaný česneku, koriandr (ideálně čerstvý ale dají se použít i koriandrová semínka), olivový olej, citronovu šťávu, čerstvě mletý pepř, podle chuti také špetku chilli, římského kmínu a lžičku tahini.

02.

Nakonec všechno rozmixujete, a je hotovo. Hotový hummus dejte do mističky a nechte hosty, aby si v ní namáčeli kousky opečeného pita chleba nebo třeba proužky zeleniny.“

Tip

Pasta tahii být nemusí, ale bez ní to nebude tak dobré! Kmín dejte skutečně římský. Pokud ho nemáte, nedávejte raději žádný.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 473,58 kJ
Bílkoviny24 g
Tuky13,34 g
Sacharidy144,97 g
Sůl5,51 g
SAFA2,3 g
Vláknina12,72 g
Cukry4,43 g
Související témata:

Načítám