Článek
Postup
01.
Z mouky, mléka, vajec, oleje a soli připravte těsto, které nechte odstát, než připravíte náplň.
02.
Cibuli nakrájejte najemno, nechte zesklovatět na rozpáleném sádle a přidejte umleté nebo na malé kousky pokrájené maso. Když je maso ze všech stran opečené, zasypte ho sladkou i pálivou paprikou, nechte chvilinku rozvonět a ihned podlijte vodou.
03.
Přidejte nasekané rajče, osolte a povařte alespoň 20 minut do změknutí.
04.
Mezitím z těsta osmažte 8 palačinek.
05.
Naběračkou odeberte většinu šťávy z povařeného masa a vmíchejte ji ke smetaně, kterou pak případně dosolte a dochuťte další paprikou.
06.
Náplň opepřete a zabalte do palačinek, přelejte omáčkou a posypejte nasekanou petrželí.
Tip
Palačinky hortobágy můžete také 15 minut zapéct v troubě, a až poté přelít omáčkou.