Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na maďarských názvech si možná vylámete jazyk, ale na pochoutkách, které tyto jazykolamy označují, už rozhodně ne! Pojďte si s námi uvařit oblíbené slané palačinky!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks vejce
  • 500 ml mléka
  • 240 g polohrubé mouky
Náplň
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 400 g telecího masa
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 ks rajčat
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 375 g zakysané smetany
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Z mouky, mléka, vajec, oleje a soli připravte těsto, které nechte odstát, než připravíte náplň.

02.

Cibuli nakrájejte najemno, nechte zesklovatět na rozpáleném sádle a přidejte umleté nebo na malé kousky pokrájené maso. Když je maso ze všech stran opečené, zasypte ho sladkou i pálivou paprikou, nechte chvilinku rozvonět a ihned podlijte vodou.

03.

Přidejte nasekané rajče, osolte a povařte alespoň 20 minut do změknutí.

04.

Mezitím z těsta osmažte 8 palačinek.

05.

Naběračkou odeberte většinu šťávy z povařeného masa a vmíchejte ji ke smetaně, kterou pak případně dosolte a dochuťte další paprikou.

06.

Náplň opepřete a zabalte do palačinek, přelejte omáčkou a posypejte nasekanou petrželí.

Tip

Palačinky hortobágy můžete také 15 minut zapéct v troubě, a až poté přelít omáčkou.

Související témata:

Načítám