Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Snad žádná moderní kuchyně se dnes neobejde bez mikrovlnky, a tak je načase vyzkoušet si, že v mikrovlnce se dá nejen ohřívat jídlo a dělat popcorn, ale také v ní můžete péct a vařit... Třeba plněné žampiony!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g taveného sýra
  • 100 g slaniny
  • 16 ks žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 75 g másla
Článek

Postup

01.

Máslo a prolisovaný česnek vložte asi na 1 minutu do mikrovlnky na střední stupeň, než se máslo rozpustí, a potřete jím zevnitř i zvenčí očištěné kloboučky žamionů.

02.

Plátky slaniny narovnejte na ubrousky na talíř (vtáhnou mastnotu) a vložte je na střední stupeň na 2,5 minuty do mikrovlnky.

03.

Jemně pokrájenou cibulku tak, jak je, vložte do hrníčku a na 40 vteřin dejte do mikrovlnky, opět na střední stupeň. Cibulka tak zjemní, ale tento krok je možné vynechat.

04.

Do taveného sýra přimíchejte sůl, pepř, najemno pokrájenou slaninu, cibulku a pažitku nebo petržel.

05.

Do každého kloboučku vložte trochu (!) směsi, poskládejte je na talíř a vložte na 5 minut do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon, případně pečení. Se směsí v houbách to ale nepřehánějte, stačí opravdu troška, nebo se vám rozteče.

Tip

Jen si dávejte pozor, aby všechno nádobí bylo vhodné pro používání v mikrovlnce!

Související témata:

Načítám