Článek
Postup
01.
Máslo a prolisovaný česnek vložte asi na 1 minutu do mikrovlnky na střední stupeň, než se máslo rozpustí, a potřete jím zevnitř i zvenčí očištěné kloboučky žamionů.
02.
Plátky slaniny narovnejte na ubrousky na talíř (vtáhnou mastnotu) a vložte je na střední stupeň na 2,5 minuty do mikrovlnky.
03.
Jemně pokrájenou cibulku tak, jak je, vložte do hrníčku a na 40 vteřin dejte do mikrovlnky, opět na střední stupeň. Cibulka tak zjemní, ale tento krok je možné vynechat.
04.
Do taveného sýra přimíchejte sůl, pepř, najemno pokrájenou slaninu, cibulku a pažitku nebo petržel.
05.
Do každého kloboučku vložte trochu (!) směsi, poskládejte je na talíř a vložte na 5 minut do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon, případně pečení. Se směsí v houbách to ale nepřehánějte, stačí opravdu troška, nebo se vám rozteče.
Tip
Jen si dávejte pozor, aby všechno nádobí bylo vhodné pro používání v mikrovlnce!