Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Slané záviny jsou vděčným pohoštěním pro nečekané návštěvy či oslavy. A jsou tak jednoduché na přípravu!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 1 balení listového těsta
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 50 g šunky
  • 50 g sýru eidam
  • 1 lžička koření
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky sezamových semínek
Článek

Postup

01.

Rozválené těsto potřete kečupem a hořčicí, položte na něj plátky šunky a eidamu a podle chuti okořeňte. Zarolovaný závin svrchu potřete vajíčkem a posypte kmínem nebo sezamovým semínkem.

02.

Naplněný závin upečte v troubě. Můžete ho také před pečením nakrájet na „šnečky“ a péct je samostatně.

Tip

Mezi šunku a sýr můžete přisypat plechovku žampionů. Nebo na těsto naneste předem podušený hustší špenát s česnekem, případně posypte sýrem. Lze použít i jakoukoli sezonní zeleninu (brokolici, rajčata, květák). Do závinu se hodí také předem podušené zelí a mleté podušené a okořeněné maso.

Energetická hodnota celkem pro 1 závin
Energie5 945,4 kJ
Bílkoviny46,95 g
Tuky87,68 g
Sacharidy110,1 g
Sůl5,83 g
SAFA47,28 g
Vláknina4,62 g
Cukry18,17 g
Související témata:

Načítám