Hlavní obsah
Foto: Velkopopovický Kozel

Foto: Velkopopovický Kozel

Chystáte domácí oslavu silvestra s přáteli, ale došly vám nápady na pohoštění? Přinášíme vám skvělý tip na šťavnaté burgery, kterými své přátele rozhodně nadchnete. A vstoupíte do nového roku s chutí!

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Náplň
  • 680 g mletého masa
  • 200 g másla
    7
  • 80 g šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml světlého piva
    1
  • 3 lžičky kořenové petržele
  • 1 lžička worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Burger
  • 4 ks bulek
    1
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 4 lžíce majonézy
    3
  • 1 ks červené cibule
  • 1/4 ks ledového salátu
  • 4 plátky slaniny
  • 4 plátky vyzrálého čedaru
    7
  • 1/2 ks žluté papriky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou šalotku. Zalijte ji pivem, promíchejte a prohřejte.

02.

Do mísy pak dejte maso, měkké máslo, osmaženou šalotku s pivem, nasekanou petrželku, worcester a vše ještě dochuťte solí a pepřem.

03.

Z masové směsi pak vytvarujte burgery, které pečte v troubě při 200 stupních z obou stran asi 12–18 minut (jak má kdo rád).

03.

Rozřízněte bulky, nakrájejte ingredience do burgeru. Rozvrstvěte mezi rozříznuté bulky, přidejte plátek masa a podávejte.

Související témata:

Načítám