Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vývar, máslo, bílé víno, sýr. To je skvělé milánské rizoto, kterému se nedá odolat!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 hrudka másla
  • 50 g morku
  • 1 ks cibule
  • 2 hrnky rýže
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 špetka šafránu
  • 2 dl bílého vína
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci rozehřejte máslo a nadrobno nasekaný morek (nebo kapku oleje), přimíchejte nadrobno nakrájenou cibulku, za stálého míchání nechte zesklovatět a vmíchejte opranou rýži (hrneček na osobu).

02.

Až se rýže obalí tukem, zalijte ji horkým vývarem z kostí (nebo horkou vodou s kostkou masoxu), ochuťte šafránem nebo kari (pro barvu). Přiveďte k varu a zalijte ještě šálkem bílého vína. Chvílemi promíchejte, nechte na mírném plameni uvařit doměkka a na talířích sypte hustě strouhaným sýrem (parmezánem).

Související témata:

Načítám