Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Upečte vepřové na pivě. A pak ho schovejte do sendvičů. Poradíme vám, jak na to.

20 min.
Příprava
3 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřové plece
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 750 ml tmavého piva
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 ks ciabatty
Článek

Postup

01.

V hrnci o trochu větším, než je maso, rozpalte olej a osolené a opepřené maso vcelku zprudka ze všech stran opečte. Posypte paprikou a drceným kmínem, zalejte černým pivem (začněte s 250 ml a postupně podle potřeby přidávejte) a nechte pod pokličkou zvolna vařit 2,5 až 3 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Občas zkontrolujte a dolejte pivo.

02.

Uvařené maso vyndejte a do zbytku tekutiny vmíchejte cukr a kečup. Dvěma vidličkami roztrhejte plec na vlákna a v misce smíchejte s omáčkou (nemusíte použít všechnu, má poměrně výraznou chuť). Masem naplňte ciabatty a doplňte salátem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 129,38 kJ
Bílkoviny41,84 g
Tuky24,61 g
Sacharidy90,2 g
Sůl3,83 g
SAFA10,8 g
Vláknina4,74 g
Cukry16,24 g
Související témata:

Načítám