Hlavní obsah
Foto: alexzrv, Shutterstock.com

Foto: alexzrv, Shutterstock.com

Nakládaný balkánský sýr patří k výborným pochoutkám. K pivu? K vínu? Záleží jen na vás!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zavařovací sklenici
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks červených kapií
  • 2 ks kozích rohů
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 100 g oliv černých
  • 1 sklenice oleje
  • 300 g balkánského sýru
Článek

Postup

01.

Nakrájejte dvě červené cibulky na kolečka, přidejte kapii, kozí rohy a zakápněte octem. Přidejte mletý pepř a sůl, 3 stroužky utřeného česneku, provensálské koření nebo tymián, 100 g zelených oliv bez pecky a sklenici oleje.

02.

Do promíchané směsi vsypte na plátky nebo kostky nakrájený balkánský sýr (cca 300 g) a vše znovu zamíchejte. Hotovou směs vložte do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby s pevným uzávěrem. Dejte do lednice zhruba na týden. Každý den sklenici otáčejte a po týdnu můžete konzumovat.

Související témata:

Načítám