Hlavní obsah
Foto: Peredniankina, Shutterstock.com

Foto: Peredniankina, Shutterstock.com

Na podlití vdolků, k bramborovým šlejškům, nebo na nákypy a pudinky? Jedině švestková klevela!

5 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 sklenice
  • 1 kg švestek
  • 200 g cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Kilo odpeckovaných švestek jen trochu podlijte vodou a uvařte doměkka. Vmíchejte 200 g cukru, přidejte trošku mleté skořice, dva hřebíčky a citronovou kůru. S kořením provařte ještě 15 minut

02.

Poté přidejte dvě poctivé lžíce rumu a ještě horké plňte do skleniček – uzavřete víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Používáme na polití vdolků, k bramborovým šlejškům (šulánkům), na nákypy a pudinky.

Energetická hodnota celkem pro 1 sklenici
Energie1 569,01 kJ
Bílkoviny2,54 g
Tuky0,01 g
Sacharidy91,56 g
Sůl0,03 g
SAFA0 g
Vláknina7,93 g
Cukry74,81 g
Související témata:

Načítám