Hlavní obsah

Redakční test vývrtek na víno: Která je nej pro ženy?

Foto: Petr Makovička

Co s vínem, víme všichni. Ale jak se k němu dostat?Foto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Vánocemi a silvestrem přichází na řadu bujaré večírky, oslavy, ale i dámské jízdy. A tak je potřeba mít po ruce schopného barmana nebo chlapa, který vám lahev dobrého pití otevře. Co když se ale stane, že zůstanete odkázané samy na sebe? Nic! V redakci jsme totiž vyzkoušely, která vývrtka je pro ženu největším pomocníkem.

Článek

Když jsem se v naší redakci zeptala, jakou vývrtku holky preferují, nejčastěji se shodly na klasické motýlkové s dvěma křidélky po stranách, která funguje na principu páky. Objevily se ale i názory, že nejlepší je vývrtka číšnická, ale že prý v nouzi lze otevřít flašku i nůžkami z manikúry a pilníkem. Rozhodly jsme se tedy vyzkoušet svou zručnost a udělaly si malý test pěti různých otvíráků na víno. Abychom všechny měly stejné podmínky, zakoupily jsme stejnou lahev vína a zkusily si, která se svou vývrtkou uspěje nejrychleji.

Klasika s křidélky

Vzhledem k tomu, že se testu zúčastnila i naše šéfredaktorka Kamila, vybrala si způsob otvírání jako první :-). A v rozhodování měla od začátku jasno. Nedá totiž dopustit na klasickou křídlovou vývrtku, kterou si také přinesla z domova. „Už ji mám hodně let a ještě mě nezradila,“ říká Kamila. „Ale otevřeně přiznávám, že s jinou vývrtkou to víno prostě neotevřu :-). Takže křidélková byla nutnost. Ještě jsem jakž takž schopná popasovat se s barmanskou vývrtkou, ale tím fakt končím."

Foto: Petr Makovička

Ženská solidarita se při otevírání lahve projevilaFoto: Petr Makovička

Těžká páka

Foto: Petr Makovička

Holky se opravdu snažily vyhrát, ale jednoduché to nebyloFoto: Petr Makovička

Nerez s modrým efektem

Foto: Petr Makovička

Jana měla největší a nejsofistikovanější vývrtku, a přesto...Foto: Petr Makovička

Každý správný muž, má u sebe…

Dobrovolně jsem se totiž této varianty otvíráku ujala já, protože jsem si celý test vymyslela. A přestože jsem byla v testu poslední, byla jsem překvapená, že i s nožíkem lahev skutečně otevřu. Musela jsem víno ale nakonec strčit mezi paty a přidržet ho nohama. Každopádně tento způsob otvírání doporučuji opravdu jen v krajní, ale hodně krajní nouzi.

Foto: Petr Makovička

Pamatujete, jaké to bylo s nožíkem!? Holky si to připomněly a o legraci nebyla nouzeFoto: Petr Makovička

Barmanská tutovka

„Vzhledem k tomu, že jsem několik let po brigádách pracovala i jako barmanka a servírka, zvykla jsem si na číšnickou vývrtku a nedám na ni dopustit. Na rozdíl od jiných totiž lahev můžu držet v jedné ruce a druhou otevírat, nepotřebuji na to stůl ani nic dalšího. Doma mám ještě křidélkovou, ale na číšnickou prostě nedám za žádných okolností dopustit,“ říká Jana, která se nebojí doporučit tuto vývrtku i ženám. „Já žádnou extra sílu nemám a otvírání s ní je opravdu hračka, chce to jen trochu cviku,“ dodává.

Foto: Petr Makovička

Tyto nádherné věci vám určitě pomůžouFoto: Petr Makovička

Jasný favorit? Našly jsme ho

A ptáte se, kdo z nás se svou vývrtkou otevřel nakonec víno nejrychleji? Světe div se, nebyla to náhoda, ale skutečně se to podařilo naší šéfredaktorce:-). Byl to mžik a už radostí jásala s vytaženým špuntem nad hlavou, zatímco já třeba zápasila s kudličkou. Všechny jsme však nakonec nad lahví zvítězily a otevřely ji zhruba do pěti minut. Takže, milé dámy, jde to. I v tomto případě si umíme poradit bez mužů. Ovšem není nad to, když máte galantní mužskou pomoc na blízku.

Foto: Petr Makovička

Zcela jasným vítězem se stala KamilaFoto: Petr Makovička

Tip navíc: Pokud rádi čtete naše redakční testy, určitě si nenechte ujít články Test redakce: Instantní vs. domácí moučníky, Nej masáže: Testovala celá redakce!nebo Test redakce: Opálená za 15 minut? .

Za zapůjčení elektrické vývrtky do našeho testu děkujeme e-shopu Bezdoteku.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám