Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kg musí dolů! 3

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

3. díl - „Přítelkyně milionáře Michala Červína Barbara Kautmannová sice v těhotenství přibrala 25 kilo, ale po porodu Rozárky byla hned o dvacet kilo lehčí." Tak tahle zpráva mě dneska pěkně vytočila. Jak je to možné?

Článek

Co dělala jinak než já? Zatímco ona je opět štíhlá jako proutek, já bojuju se silnou nadváhou! A to nepřeháním. Návštěva u Ing. Petra Havlíčka mi nejen dává za pravdu, ale musím přiznat, že mě opravdu vyděsila.

Mužská kostra

„Jste chlap," řekl mi Petr Havlíček po vyšetření. „Vaše kostra má hodnoty muže. Váží téměř 20 kilo," usmívá se a hned navazuje. „Ale nebojte se, to je fajn, protože třeba osteoporóza vám rozhodně nehrozí." Oddechla jsem si. V naší rodině je to dědičné onemocnění, takže to vypadá, že já jsem konečně přesekla řetězec! To jsou dobré zprávy, takže se zatím jen usmívám a povídám si s největším českým odborníkem na výživu (mimochodem, nevěděla jsem, co čekat. To víte, slavný dietolog, hvězda v primáckém pořadu Jste to, co jíte. To občas lidem stoupne nos nahoru. Ale musím říct, že pan Havlíček je sympaťák, pohodář a prostě normální chlap. Žádné manýry. A hlavně - ví, o čem mluví). Mám spoustu otázek, takže se neustále na něco vyptávám.

Foto: archiv autorky

Na vyšetření u Ing. Petra HavlíčkaFoto: archiv autorky

Chce to méně tuku

Ale to už pan Havlíček usedá do křesla a v rukou drží výsledky testů. „Máte 34 kilo tuku!" Tak to je facka! Čekala jsem cokoliv, ale tohle by mě nenapadlo. Dozvídám se, že podle tabulek bych měla mít 15 až 20 kilo tukových zásob. A to maximálně. Přístroj mi zároveň „vyjíždí" ideální váhu. Ta by se měla pohybovat mezi 73 a 78 kilo (měřím 177 cm). „To je ale na mě hodně. Dobře jsem se cítila se svými 68," upozorňuji pana Havlíčka. Ten mi okamžitě začne vysvětlovat spoustu věcí. Například to, že jsem schopná zhubnout pouze tři kila tuku měsíčně. „Co zhubnete nad to, není tuk," zvedá varovně prst! Jak rozebíráme mé stravovací návyky, hormony a těhotenství, dostáváme se k dětství. Ing. Havlíček se ptá na výživu do mých tří let. „To víte, maminka byla po porodu často v nemocnici a tatínek pracoval, takže když to nešlo jinak, musela se o mě starat babička. A ta mi dopřávala. Husté sladké kašičky, oslazený čaj..." A jsme u jádra pudla. „Veškeré stravovací návyky stejně jako postoj ke sportu vznikají právě v této době. U vás ten návyk není správně nastaven," vysvětluje (na druhou stranu mám ale dobrý pocit, protože Anička ve svých 8,5 měsíce cukr ještě nepoznala a její výživu dodržuji striktně podle všech doporučení. A rozhodně budu i dál, až do tří let!). A víte, že třeba jen plné kojení do šesti měsíců věku nedovolí tukovým buňkám, aby se rozrůstaly? Jsou to zajímavé věci kolem výživy. Škoda že se všechny nevejdou do jednoho dílu tohoto seriálu. Ale nebojte, zajímavosti nejen od pana inženýra Havlíčka si zde budete moci číst pravidelně. Další díl s Ing. Petrem Havlíčkem už v pondělí!

Foto: archiv autorky

Diagnostika na kalorimetruFoto: archiv autorky

Reklama

Související témata:

Načítám