Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kg musí dolů! 1

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Proporce modelky? Zatím jen sen!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„To po porodu okamžitě všechno shodíš," říkaly mi kamarádky v době, kdy jsem chodila s břichem jako sud a nemohla vyjít ani do schodů. „Nebojte se, jste prvorodička a těm jdou kila vždycky rychle dolů," ujišťoval mě můj gynekolog.

Článek

A že jsem za 9 měsíců přibrala 31 kilo? No a co? Nikdo mi nic nevyčítal. A je to dobře, já jsem byla v pohodě a v pohodě je teď i naše dcerka. „To je tak neuvěřitelně hodné a klidné dítě," říkají známí. Ale já vím moc dobře, čím to je. Mimo tun ovoce a zeleniny, které jsem spořádala (ale to by snad ani tolik nevadilo), vyrostla v bříšku na luxusních pizzách, palačinkách s tvarohem (přiznávám, někdy i s marmeládou a cukrem), tučných jogurtech a kilech výborné čokolády s oříšky. A to už nějaké následky mít muselo.

Záhadné počty

Když jsem se vrátila z porodnice domů a stoupla si na váhu, myslela jsem, že omdlím. Anička vážila 4 kila a já měla ‚dole‘ pouhých pět. Jak je to možné? Kde je placenta, voda...? Počty mi nikdy nešly, ale tohle už je opravdu vrchol všeho! A stále omílaná pravda, kterou najdete ve všech příručkách, že při odchodu z porodnice má většina žen 12-16 kilo dole? Možná. Já nevím. Ale mě se tahle matematika rozhodně netýká. A to ani navzdory tomu, že jsem nějaký čas kojila. Váha se mi prostě ustálila na 92 kilogramech a já ji ani 8 měsíců po porodu prostě nepřesvědčím.

Foto: archiv autorky

Loňské jaro - září 2007 - 4. měsíc těhotenství - nyníFoto: archiv autorky

Záchranný kruh od Dietboxu

„Jde to a my vám s tím pomůžeme," přesvědčovala mě Kateřina Bidlová, která má na starost Dietboxy. „U nás hubne 99% procent lidí, zbytek jsou ti, kteří mají nějakou metabolickou poruchu. A ani ty nenecháme ‚ve štychu‘. Pošleme je na vyšetření a podle výsledků pak pokračujeme dál," dodává. A asi má pravdu, protože úspěchy opravdu mají. Třeba zpěvačka Šárka Rezková, ze které se stal po dietě úplně nový člověk, je jim dobrou reklamou.

Dnes to začíná

Přicházím tedy do Dietboxu v pražských Holešovicích na první schůzku. Po pohovoru je všem jasno. Z mých těhotenských kil se sice všem jen protáčí panenky, ale hned mi dávají množství rad a do tašky pečlivě skládají jídlo na týden. „Denně budete jíst cca 5000 kJ. Strava je vyvážená a hlad byste mít neměla," povzbuzuje marketing direktor Monika Švejdová, která se zároveň zavazuje, že mě bude pečlivě hlídat. Tak to jsem zvědavá. Mám všechno, co potřebuji a můžu začít. Má cílová váha (tedy ta, kterou jsem měla před těhotenstvím) je 68kg. Držte mi palce, dnes začínám!

Foto: archiv autorky

Tak jsme si plácly - 25 kilo půjde dolů!Foto: archiv autorky

Co je Dietbox?

Dietboxy jsou odborně sestavené pokrmy, které vašemu tělu dodají optimální množství energie, stavebních látek a minerálů a jsou sestavovány Ing. Petrem Havlíčkem (znáte ho z pořadu TV Prima "Jste to, co jíte.")

Související témata:

Načítám