Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Ještě 20 kilo musí pryč 1

Foto: archiv autorky

S novým rokem také nová kila dolů!Foto: archiv autorky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Tak tu máme nový rok a spolu s ním hromady předsevzetí o tom, jak přestaneme kouřit, nebudeme tolik pracovat a zhubneme. A propos - právě hubnutí je letošním nejčastějším předsevzetím. Je i mým. Pojďte i letos do toho se mnou!

Článek

V diskuzi pod mým Deníčkem se objevil názor čtenářky, která na hubnutí radí naprosto zázračný čaj, jiná je zase zastáncem názoru - nejíst. Myslete ovšem na to, že čaje, zázračné pilulky nebo hladovění jsou jen zakletý kruh, ve kterém se pořád dokola točí hrozba jo-jo efektu.

Pomůcky fungují, ale...

Pokud chcete do hubnutí skočit rovnýma nohama, pak to udělejte hned. Ne od pondělí, ne od prvního. Prostě hned. Míváte velký hlad a neovladatelné chutě na jídlo? Pak můžete vyzkoušet vlákninu (zasytí), chrom (zažene chutě na sladké) nebo zelený čaj (výborný spalovač tuků). Neznamená to ovšem, že tyto „hubnoucí pomůcky" z vás udělají modelku naprosto bez práce. Jsou to jen doplňky, což znamená, že pouze pomáhají a dietu doplňují. Větší část práce je jenom na vás.

Silvestr vyhrál

A že to je opravdu práce, vám můžu skutečně potvrdit. Navíc těch lákadel v období Vánoc a Silvestra bylo tolik... Vánoce jsem sice zvládla na jedničku s hvězdičkou. Zato poslední den v roce mi dal pořádně zabrat. Nejhorší na tom všem byly návštěvy a ty luxusně nazdobené chlebíčky, druhy cukroví, které doma nemáme, a ty výborné sváteční punče! O svařených vínech a šampusech ani nemluvě. Dávám hlavu na špalek, protože vím, že jsem ke konci roku porušila snad všechno, co jsem mohla.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vánoce jsou zkouškou pevné vůleFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Váha nezklamala

Co jsem taky mohla čekat, když jsem si včera ráno stoupla na váhu... Ukázala mi o rovné kilo navíc! Tedy to letošní hubnutí startuji s váhou 87 kilogramů. Ovšem cukroví dojídá už jen manžel a po nějakých svátečních pomazánkách nebo jiných pochutinách ani památky. Do lednice jsem si nakoupila bílé bio jogurty, kuřecí šunku a netučné sýry. Ve spíži mám pak připravené fitness müsli. A jdu do toho naplno. Začala jsem vlastně už včera, kdy jsem posnídala jogurt s ovocem, k obědu jsem pak měla brokolicovou polévku s rýží a zapečenou zeleninu se sýrem (pravda, k tomu byly i hranolky pečené v troubě, ovšem jen pár kousků), na svačinu jsem snědla müsli tyčinku. A večer? Několik špaldových sucharů a po tříhodinové pauze pak ještě kus pomela.

Dejte si se mnou

Dnes posnídám vejce natvrdo a chléb (bez másla), na svačinu mám připravený jogurt, k obědu pak kuřecí plátek na přírodně se zeleninou. Zelenina na mě čeká i na odpolední svačinu a k večeři mám v lednici připravený tuňákový salát. A jak jsem už psala v Deníčku - trenér Michal Šubr mi řekl, že je nutné dát si při hubnutí pevná pravidla - tedy i počet kil, která půjdou dolů a termín, do kdy to zvládnu. A vzhledem k tomu, že mi to jde (nejen kvůli hormonální léčbě) pomaleji, než jsem si představovala, nastavila jsem si tato pravidla: 20 kilo dolů do Velikonoc. Co myslíte, zvládnu to?

Reklama

Související témata:

Načítám