Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kilo musí dolů 15

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zkuste hubnout dva dny s námiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

15. díl - Chcete hubnout spolu se mnou? Pak se přihlaste do naší soutěže o měsíc hubnutí zdarma. Ovšem už teď si můžete udělat takovou malou generálku na snížení vaší hmotnosti.

Článek

Přímo od zakladatelky Dietboxů Kateřiny Maresové vám přinášíme podrobný jídelníček na dva dny. Uvidíte, že už po těchto dvou dnech se začnete cítit lépe. A teď si představte, co by s vámi udělal celý měsíc této báječné kúry. Můžete ho mít - stačí malinko - poslat e-mail s přihláškou na moni.polednice@seznam.cz.

Kateřinino desatero pro ideální váhu:

  • Přestávky mezi stravováním by neměly být delší než 3 hodiny!
  • Nevynechávejte žádné jídlo! Jakoukoli krizovou situaci (např. nemáte možnost si právě ohřát příslušný box) raději vyřešte malou svačinou a pak se zase vraťte ke své připravené dietě.
  • Denně vypijte minimálně 2 litry vody nebo čaje, nejlépe zeleného!
  • Odpoledne přijímejte sacharidy pouze v ovoci a zelenině.
  • Nekonzumujte bílé pečivo ani rafinovaný cukr!
  • Vyřaďte z jídelníčku tučné maso a uzeniny!
  • Omezte alkoholické nápoje! Dopřejte si maximálně občas bílé víno.
  • Živočišné tuky nahraďte rostlinnými, nejlépe olivovým olejem!
  • Dodávejte tělu vitamin C!
  • Věřte si, protože VY to dokážete!

Vyzkoušejte si dva dietní dny:

První den

Snídaně: vitamin C 1000 mg, 1 krajíc celozrnného chleba, sýr cottage

S vačina:müsli tyčinka s nízkým obsahem cukru

Oběd: Tortilla s kuřecím masem 1 tortilla, 100 g kuřecích prsíček, 1 rajče, 5 g červených nakládaných fazolí, špetka chilli, lžička grilovacího koření, 2 lžičky olivového oleje

Kuřecí prsa opláchněte a nakrájejte na nudličky, rajče na kostičky. Do pekáčku dejte dvě lžičky olivového oleje, kuřecí maso, rajčata a fazole bez vody, přidejte koření a zamíchejte. Dejte péci a podlévejte troškou vody, přitom dávejte pozor, aby maso zůstalo vláčné. Tortillu dejte zhruba na 1 minutu ohřát do trouby a potřete ji slabounkou vrstvou kečupu, rozložte na ni masovou směs a tortillu zamotejte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tortilla s kuřecím masem je zdravá pochoutkaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Svačina:Zeleninový salát 1 paprika, 1 rajče, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, špetka mořské soli, špetka bazalky

Zeleninu nakrájejte na kostičky, přidejte smetanu s kořením a vše zamíchejte.

Večeře: Grilovaná ryba se zeleninou 150 g filet z mořské ryby, čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián), sůl, pepř, bílé víno na zakapání, olivový olej, mražená míchaná zelenina

Do pekáčku vložte na olivový olej okořeněné filety a dejte pozvolna péci. Míchanou zeleninu mírně osolte, vložte na pařáček a chvilku povařte v páře.

Menu na druhý den

Snídaně:vitamin C 1000 mg, 1 celozrnná houska, 1 žloutek, 2 bílky, sůl, pepř

Na teflonové pánvičce bez tuku usmažte volské oko ze dvou bílků a jednoho žloutku, osolte a opepřete.

Svačina:Tvarohový dezert 100 g tvarohu bez tuku, trošku vanilkového cukru, lžíce zakysané smetany, jahody

Tvaroh umíchejte s vanilkovým cukrem, zjemněte smetanou a přidejte rozmačkané jahody. Přes noc nechte uložené v chladničce.

Oběd:Těstoviny s kuřecím masem a brokolicovou omáčkou 100 g kuřecích prsou, 100 g brokolice, 3 stroužky česneku, špetka bazalky, čtvrtka masoxu, 100 g zakysané smetany 10%, 40 g těstovin, 1 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsíčka opláchněte a nakrájejte na kostičky. Do kastrůlku dejte olivový olej, kuřecí prsa, nadrcený česnek, zalijte vodou a duste. Přidejte brokolici a masox a vařte do změknutí masa. Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku vařte, až omáčka začne houstnout. Do kastrůlku přidejte uvařené těstoviny a vše promíchejte.

Foto: archiv autorky

Vyhraje to o Vánocích čokoláda, nebo ovoce?Foto: archiv autorky

Svačina: Okurkový salát 1 okurka strouhaná, 1 stroužek česneku, jogurt bílý, sůl, pepř

Okurku nastrouhejte, přidejte drcený česnek, přimíchejte jogurt, osolte a opepřete.

Večeře: Krůtí maso se žampiony 100 g krůtích prsou, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 100 g čerstvých žampionů, grilovací koření, 1 cibule, vývar

Krůtí prsa nakrájejte na kostičky, do pekáčku vložte na kolečka pokrájenou cibuli, přidejte maso, okořeňte a podlijte vývarem. Dejte péci, a když je maso skoro měkké, přidejte nakrájenou papriku a žampiony. Podlévejte, ale jen tak, aby zůstávala šťáva.

Související témata:

Načítám