Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Zbývá už jen 15 kilo! 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chuť na sladké zaženete ovocemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

2. díl - Jak tak koukám na hodiny, jsou tři ráno a já pro vás ještě dopisuji další díl hubnoucího seriálu. Ale proč uprostřed noci? Hodně práce a Aniččiny zoubky mě tak vycvičily, že teď, i když chci, spát prostě nemohu... jenže to s sebou nese další riziko. Šílené chutě na sladké přes den. Znáte to, ne?

Článek

Na únavu to prostě funguje. Dodáte tělu energii a hned se cítíte lépe, ale taky určitě znáte ty důsledky. A právě z toho jsem v těch několika málo hodinách, co spím, začala mít noční můry. Rozhodla jsem tedy - žádné sladkosti mi nesmí domů. Pokud už domů přijdou (spolu s manželem), pak jedině na místo jim určené, které jsem nenávratně vymazala ze svého zorného pole. Místo toho jsem si na oči položila mísu s ovocem a zeleninou. I když to není zrovna moje oblíbené, musím se jak ovoce, tak i zeleninu prostě naučit jíst. Takže do toho! Banány, mandarinky, kiwi, mé oblíbené pomelo, papriky, rajčata a okurku. To byste teď na první pohled viděli u nás doma.

Jedeme na zelenou

A nejen doma. Jeden kolega mě minulý týden pozval na pracovní oběd. Místo určení bylo na mně. Zvolila jsem pizzerii. Ne proto, že bych měla chuť na tučnou a kalorickou placku z těsta, ale protože vím, že zde dělají excelentní zeleninové saláty. Potřebuji nasbírat inspiraci, abych tyhle dobroty mohla „kuchtit" i doma. Už ani nevím, jaký měl salát název, ale mohu vás ujistit, že byl skvělý. Přinesli mi najemno nakrájený ledový salát s kukuřicí a rajčaty, česnekovo-tvarohovou zálivkou a kuřecím masem obaleným v těstíčku. K tomu samozřejmě žádné pečivo. Jen sklenka jemně perlivé vody. A vzhledem k tomu, že bylo při jídle co řešit, jedla jsem velmi pomalu. To se pak projevil další úžasný efekt - až do svačiny jsem vydržela být sytá a cítila jsem se opravdu hodně dobře. Najedená, ale přitom neuvěřitelně lehká.

Foto: archiv autorky

Ovoce a zelenina je při hubnutí základ úspěchuFoto: archiv autorky

Začarovaná váha

Ač mám ze svého jídelníčku teď skvělý pocit, váha jej moc nerespektuje. Za poslední týden mi ukázala jen půl kila dole (82,5 kg). Nic moc. Na druhou stranu znám své dva velké hříchy, které mé hubnutí značně brzdí - jednak to byla sobotní oslava jedné krásné osmdesátky (kdy kus dortu a sklenka vína byly prostě povinností) a druhak vím moc dobře, že bych měla častěji cvičit. Alespoň třikrát týdně. Od svého trenéra Michala Šubra to slýchám pořád. A ten asi ví moc dobře, co říká. Takže jsem si dala předsevzetí - koupím si permanentku a začnu.

A tady přede všemi slavnostně slibuji, že se v četnosti svých návštěv fitness centra polepším! Vždyť jsme se už nedávno společně hezky rozcvičili v našem speciálním seriálu. A co vy, začnete tedy pořádně cvičit se mnou?

Reklama

Související témata:

Načítám