Hlavní obsah

Rodinná pohoda v dřevostavbě

Foto: VEXTA DOMY

Dřevostavba nabízí skvělou možnost pro rodinnou pohodu.Foto: VEXTA DOMY

Jak docílit pohodového bydlení, které za každých okolností nabízí příjemnou atmosféru? Díky stavebním prvkům i estetickým vlastnostem znají na tuto otázku dřevostavby VEXTA odpověď.

Článek

Dřevo jako přírodní materiál má mnoho vlastností, které se dřevostavba snaží bezezbytku využít právě s cílem útulného bydlení. Dokáže utvářet teplo domova, a to doslova. Díky svým izolačním schopnostem umí dřevo držet teplo a nepropouštět chlad, což je způsobeno specifickou skladbou stěn. Ta je u domů VEXTA tvořena dřevěnými, extrémně vysušenými hranoly přiklopenými sádrovláknitými deskami. Touto izolační vlastností dřeva se na rozdíl od zděných staveb i výrazně sníží náklady na vytápění.

Rodiny s dětmi potěší i odhlučněné prostředí, které VEXTA DOMY poskytují mimo jiné díky podlaze v prvním nadzemním patře, která je tvořena litým betonem, jenž bezpečně zajistí akustický kročejový útlum. Tudíž každá ratolest může vesele skotačit, aniž by přitom někoho rušila v přízemních místnostech domu.

Foto: VEXTA DOMY

Dřevostavba v sobě skýtá vzdušné a světlé prostoryFoto: VEXTA DOMY

Kromě akustické izolace poskytuje dřevostavba pohodové rodinné bydlení i svým hypoalergenním prostředím, které je vhodné i pro alergiky či astmatiky. Tato schopnost také vychází ze samotné konstrukce dřevostavby „V případě kvalitního provedení, na němž si zakládáme, se do konstrukce dřevostavby nemá jak dostat vlhkost, což dokazují i blower door testy, které provádíme v ceně našich projektů. I díky tomu se v domě neutvářejí plísně a dřevostavby tím představují kýžené zdravé bydlení,“ předesílá Tomáš Veselý, ředitel značky VEXTA DOMY.

Třešničkou na dortu, jež nejoblíbenější dřevostavby od VEXTA v rámci bezstarostného bydlení nabízí, jsou sluncem zalité interiéry. Za tuto světelnou pohodu mohou velké okenní plochy, které VEXTA DOMY ve svých typových domech využívají. Aby obyvatele tradičních bungalovů netrápil nedostatek denního světla, moderní přízemní domy VEXTA dále nabízejí ještě netradičnější řešení okenních ploch v podobě prosvětlení střechy otevřeného krovu, jejímž výsledkem je velmi atraktivní interiér plný světla a čerstvého vzduchu. „V případě, že by naši klienti nechtěli otevírat celý krov, ale přitom chtěli osvítit přirozeným světlem určitou část domu, provádíme tzv. světelnou šachtu. Ta nasvětlí konkrétní místo v domě a není tudíž potřeba využívat umělého osvětlení,“ dodává Tomáš Veselý za VEXTA DOMY.

Foto: VEXTA DOMY

Dřevostavba v sobě skýtá vzdušné a světlé prostoryFoto: VEXTA DOMY

Pohodové bydlení pro rodinný život, které si každý užije, pak už jen podtrhuje samotný vzhled dřevostavby, jenž neznamená jen souznít s přírodou, ale nemá problém oslovit i vyznavače věčné klasiky či fanoušky vysokého designu.

Přehled rodinných domů VEXTA DOMY na: www.vextadomy.cz.

Reklama

Načítám