Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Čekáte návštěvu? A už jste zkoušeli rohlíčky z listového těsta? Že ne? Jako inspirace vám může posloužit recept na rohlíčky se slaninou a pórkem.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 kusů
  • 250 g listového těsta
    1
  • 1 hrst hladké mouky
    1
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 cm pórku
  • 4 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
    10
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 lžičky sezamových semínek
    11
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Listové těsto rozválejte, na pomoučeném vále, na asi 3 mm silný plát. Slaninu nakrájejte na malé špalíčky a pórek na půlkolečka. Podle velikosti slaninových špalíčků těsto rozkrájejte na 15–20 obdélníčků tak, aby do nich šla náplň zabalit.

02.

Celou plochu těsta potřete hořčicí, na jednotlivé obdélníčky vždy položte kousek slaniny a kousek pórku a obdélníčky zabalte do úhledných rohlíčků. Ty pokládejte vedle sebe na plech a nakonec je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovým semínkem.

03.

Rohlíčky pečte při 180 stupních Celsia asi 25 minut dozlatova.

Pokud milujete pórek, máme pro vás 3 další recepty.

Související témata:

Načítám