Hlavní obsah

Skvělé jednohubky z listového těsta

Foto: Petr Makovička

Koupené listové těsto je oblíbenou a vděčnou pomůckou spěchajících kuchařekFoto: Petr Makovička

Reklama

Práce s listovým těstem je rychlá a jednoduchá, a navíc je velmi oblíbené jak ve sladkých, tak i ve slaných variantách. Pro dnešek jsme pro vás připravili tři nápady na slané jednohubky, kterými jistě potěšíte rodinu i případnou návštěvu. Dejte sbohem přesoleným chipsům!

Článek

Listové těsto koupíte běžně v obchodech, a pokud je to možné, určitě kupujte těsto chlazené místo mraženého – lépe se vám pak bude rozvalovat. V dnešní době navíc seženete i těsto už rozválené, takže příprava je pak opravdu jednoduchá. Pokud si ale listové těsto chcete připravit sami, jeden rychlý recept najdete v článku Domácí štrúdly, jak je neznáte.

Naše jednohubky můžete samozřejmě brát jen jako inspiraci a náplně i tvary, do kterých těsto balíte, můžete různě obměňovat. Osvědčenou kombinací je niva a vlašské ořechy nebo niva a česnek. Vyzkoušet byste rozhodně měli také recept Vlasty Smutné z článku Recepty od čtenářů: Jednohubky s klobásou.

Jaké jednohubky z listového těsta máte nejraději vy? Nebo preferujete spíš sladké náplně? Napište nám do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám