Hlavní obsah

Romantika končí 14 měsíců po svatbě

Foto: Thinkstock

Romantiku nahrazuje intimita společného životaFoto: Thinkstock

Reklama

Přestal váš muž zavírat dveře na záchod? Nemá už nejmenší problém před vámi říhat či vydávat jiné tělesné zvuky? A vy už se klidně celý den ploužíte po bytě ve vytahaném županu? Tak to jste možná nedávno oslavili 14 měsíců od svatby. To je totiž podle nejnovějšího průzkumu doba, kdy v manželství umírá romantika.

Článek

Bylo to krásné! Doba, kdy jste měli před svatbou i těsně po ní, jistě stála za to! Vzduchem létalo jedno vyznání lásky za druhým, den, kdy jste měli být jeden bez druhého, znamenal peklo. A sex? Nebesky krásný!

Ale vše jednou končí a podle nejnovějšího průzkumu, který zorganizovala britská společnost Better Bathroom, to je přesně 14 měsíců od svatby. Tehdy prý definitivně skončí líbánky. V den, kdy oslavíte tohle výročí, řekněte sbohem dennodenní romantice.

Ženy se nelíčí, muži se neholí

Z dotazníků, které vyplnily dva tisíce manželských párů, vyplynulo, že přesně po 14 měsících od svatby muži i ženy ve všem tak nějak poleví.

Muži se méně často holí a přestanou zavírat dveře od záchodu, kde potřebu klidně vykonávají před svou manželkou. Bez problémů říhají a uvolňují veškeré tlaky a plyny, které je trápí. A většinou se za to už ani neomlouvají.

Ale ženy jim nemají co vyčítat. Z jejich odpovědí totiž vzešlo, že se v té době už mnohem méně líčí, po probuzení rozhodně neutíkají z postele, aby se upravily, a hlavním kritériem pro jejich domácí oblečení je pohodlnost. Tepláky, vytahaná trička a měkoučké (nicméně nijak líbivé) župany jednoznačně vítězí nad upnutými tílky či roztomilými „domácími“ šatičkami.

A další věcí, kterou průzkum odhalil, je také to, že po 14 měsících od svatby si manželé už tak často nevyznávají lásku. Ženy i muži tou dobou již nemají takovou potřebu říkat „miluji tě“.

Foto: Thinkstock

Postel už využíváte i jinak než k sexuFoto: Thinkstock

Všichni jsou spokojení

Co bylo ale pro organizátory průzkumu nejvíce překvapivé, je fakt, že ani ženy, ani muži si na tento stav nestěžovali. Ba naopak! Manželské páry tento útlum romantiky, něžných slůvek i snahy líbit se tomu druhému za každou cenu vítají. Podle jejich odpovědí je to otázkou přirozeného a zdravého vývoje, kdy romantiku nahrazuje vzrůstající intimita. „Každý samozřejmě souhlasil s tím, že líbánky byly úžasnou dobou, ale intimita, která pak následuje a pramení ze společného života, se jim také líbí. Byl jsem vážně překvapen, jak vysokému počtu žen vůbec nevadí, že jejich manželé za sebou nezavírají dveře od toalety,“ řekl jeden z organizátorů průzkumu Nick Elson.

A kdy u vás ve vztahu skončila romantika? Potvrzují vaše zkušenosti výsledky průzkumu, nebo jste se k nim ani nepřiblížili? Napište svůj názor do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám