Hlavní obsah

Rozčešte se!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hřeben by neměl ničit vlasyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřeben byl v minulosti zdobený ornamenty, drahými kameny a chápán jako šperk. V současnosti jsou kartáče a hřebeny upravovány a vylepšovány tak, aby šly ruku v ruce s účesovými trendy. A hlavně, aby každý účes byl s tím správným hřebenem hračkou.

Článek

Důležité je, aby se hřeben dobře držel v ruce a byl tou pravou pomůckou k vytvoření módního účesu. Druhým měřítkem je, aby byl k vlasům a pokožce hlavy šetrný a nenarušil křehkou strukturu vlasů.

Kartáčování prospívá nebo škodí?

Na to se názory liší. V každém případě 20krát přejetí hlavy jednou denně s tím správným kartáčem vlasům prospívá. Ten názor, že se vlasy rychleji mastí, je neopodstatněný, naopak maz konečkům vlasů přeje. Ale jsou momenty, kdy vlasy nepročesávejte - v případě, že máte hlavu plnou lupů, rozčesávací proceduru si dopřejte pouze před mytím hlavy. A samozřejmě máte-li uměle vytvořené vlny, vlasy nekartáčujte, tím se vlnobití rozbije. Poškodit vlasy může jen špatně zvolený kartáč, hřeben.

Hřeben není kartáč

Hřebeny s široko odsazenými zuby jsou vhodné na každodenní rozčesávání hustých nebo kudrnatých vlasů. Hlídejte si špičky zubů, zda jsou zaoblené a zkosené, aby nepoškozovaly pokožku hlavy. Zrovna tak šev zubu musí být naprosto hladký. Rozčesávání hřebenem nebo kartáčem zbavuje vlas nečistot, tj. prachu a zbytků laku a stylingu, a dostává maz od hlavy ke konečkům vlasů, a to vlasům prospívá.

Foto: Toni and Guy

Správná volba hřebenu prospěje vašim vlasůmFoto: Toni and Guy

Na kartáčování jsou lepší ploché nebo mírně zakulacené kartáče, dobře rozčesávají vlasy a zároveň masírují a tím prokrvují pokožku hlavy. Podporují tak zdravý růst vlasů. Rozhodně nebudou lámat vlasy. Když budete vlasy česat proti jejich růstu, nadlehčíte je a budou působit objemněji.

Velkými kulatými kartáči se speciálními bodlinami vytvoříte vzdušný účes plný vln, aniž by se vlasy do kartáče zamotávaly. Naopak malým kulatým kartáčem se při fénování vlasy uhlazují a vytváří se malé vlny.

Novinkou je tzv. narovnávací kartáč, který trochu připomíná žehličku na vlasy. Díky tomuto šikovnému nástroji budete mít své nepoddajné zvlněné vlasy pod kontrolou.

A milé dámy, už máte iontový kartáč? Že nevíte, o čem je řeč? Do jeho teplovzdorných štětin je zakomponovaný komplex přirozených iontů. Iontové kartáče zjemňují a změkčují vlasy, dále je zvláčňují a hydratují, působí proti statickému náboji a kudrnatění vlasů, napomáhají uzdravování roztřepených konečků. Lámání nebo trhání vlasů se tak snižuje na minimum. Ten musíte mít!

Načítám