Hlavní obsah

Ručníky a osušky na pláž i do domácnosti

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Ručníky a osušky jsou v létě nepostradatelné. V dnešním článku se dozvíte, jak vybrat ty správné.

Článek

Léto je v plném proudu, a tak si většina z nás plně užívá jeho darů v podobě slunného počasí, výletů, táboráků a především koupání. To se samozřejmě neobejde bez dobré výbavy, jejíž součástí by měly být kvalitní ručníky a osušky. A jaké parametry mají splňovat? Čtěte dál a dozvíte se víc.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Froté osuška ATHÉNA – smetanováFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Základem je vysoká gramáž

Bez plážové osušky by to na koupališti zkrátka nešlo. Ideálně by měla pojmout hodně vody a zároveň být příjemná naší pokožce. Aby se vám těchto kvalit dostalo, vybírejte osušky s gramáží 450 g/m² a více. Tak budete mít jistotu, že budou dlouho nadýchané, savé a odolají častému používání i praní.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Froté osuška MODENA – bordóFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Bambusové vlákno bakteriím odolá

Nebudeme si nic nalhávat, přenášení vlhkých věcí z pláže či sportoviště nebývá nic příjemného. Pokud je včas nevytáhneme z tašky, během chvíle začnou zapáchat a stanou se ideálním prostředím pro plísně a bakterie. Pro tyto případy jsou bambusové ručníky a osušky jako dělané. Bambusové vlákno obsahuje antibakteriální složky, jež brání nežádoucím organismům v jejich množení. Je však důležité si ověřit jeho poměr ve tkanině, čím vyšší bude, tím bude bambusová osuška nebo ručník odolnější. A příjemný bonus navíc? Bambus dokáže pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna. A to se v létě hodí!

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Plážová froté osuška CABANA – modráFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Pohádkové motivy pro děti

Naše nejmenší zaujme spíše vzhled než kvalita, a tak dnes snadno pořídíte dětské osušky s kouzelnými pohádkovými motivy, které se dětem zaručeně budou líbit. V současnosti frčí zejména disneyovské pohádky jako např. Ledové království, Auta apod., které děti doslova milují. Taková osuška by ale měla být vyrobena ze 100 % bavlny a měla by být dostatečně jemná na to, aby se hodila na citlivou dětskou pokožku.

Nákupy snadno a rychle

Doba internetu naštěstí nabízí rychlé a snadné nakupování. Je však dobré si vybírat známé a renomované prodejce. Jedním z nich je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde si kromě zmiňovaného zboží pořídíte heboučké deky na koupaliště nebo k táboráku, a čeká vás zde také hodně pestrá nabídka lůžkovin.

Reklama

Načítám