Hlavní obsah

Pikantní směs z mletého masa po mexicku

Hodnocení:
(1)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Mleté maso má u vás doma vždycky úspěch? Vykouzlete z něj večeři nebo pikantní pohoštění pro návštěvu v mexickém stylu. Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí a několik minut!

Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 chilli papričky
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky cukru
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 1 balení nachos
Článek

Postup

Krok 1: Začněte s pálivou složkou. Chilli papričky, ať už jsou čerstvé (ty ale musíte nejprve zbavit zrníček) nebo nakládané, vložte do mixéru, zalijte 100 ml vody a rozmixujte je na pálivou vodičku.

Krok 2: Cibuli nakrájejte na jemno a česnek na plátky. Do hlubší pánve dejte rozpálit olej. Cibuli vhoďte do pánve a krátce ji opečte. Do pánve přidejte česnek, promíchejte, a doplňte i mleté maso. Osolte a opepřete.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Maso by mělo být zatažené a trochu do šeda. Posypte směs oregánem, římským kmínem, cukrem, přidejte celý bobkový list a vše dobře promíchejte.

Krok 4: Základ posypte moukou a dodejte i protlak (případně kečup) pro barvu. Mouka by se za chvíli měla začít lepit na směs a ta by měla mírně houstnout.

Krok 5: Přisypte přecezenou kukuřici. Pak nalijte do pánve vývar, také chilli vodičku a na plný výkon vařiče vše nechte probublávat a odpařovat.

Krok 6: Vznikne hustá pikantní směs, která jde nabírat do trojúhelníčků nachos anebo potírat na topinky nebo ukrývat do tortil.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 11. 2014

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.