Hlavní obsah

Chcete skvělý sex? Pak absolvujte vlastní S-zkoušku!

Foto: Thinkstock

S-zkouška je skvělá pro vás i pro vašeho partnera. Vždyť z uspokojeného milování budete mít radost oba dvaFoto: Thinkstock

Reklama

Touha, vášeň, uspokojení. Mezi nejlepší návody, jak mít z milování radost i užitek, patří „selfie trénink“! Neposlouchá vás tělo? S partnerem nemůžete najít společnou notu? Čeká vás S-zkouška!

Článek

Markéta nemá s dosažením orgasmu problémy, kdežto Petra s tím bojuje celý život. Kamil má ejakulaci do dvou minut, Michal „vydrží“ klidně i hodinu. Zkrátka, co tělo, to unikát! Znáte to svoje? Jste si stoprocentně jistí, jak funguje? Opravdu nemáte skryté rezervy?

„Přijímání vzrušení je zcela individuální a každý ho vnímá odlišně či na jiném místě,“ zastává názor sexuolog Zlatko Pastor. K netušeným možnostem každého jedince se přidávají i jiní. Například světoznámá americká sexuoložka, psycholožka, manželská terapeutka a v neposlední řadě i mediální poradkyně Kathleen Van Kirk velmi doporučuje cvičení, které pomáhá vyznat se ve vlastním těle – aby nebylo místo pro pochyby.

Učení s vášní. S pomůckou i bez

Už jste někdy slyšeli o něčem, co se nazývá sexuologická zkouška (zkráceně S-zkouška)? Pomáhá zjišťovat, jak je na tom vaše tělo s intimitou, objasňuje návod k jeho použití a rozvíjí potěšení vlastní, a posléze i to partnerské. Skvělé je, že žádný lékař není potřeba! Stačí jen chuť a chvíle času!

Pozor, začínáme!

Je nutné udělat si pohodlí. Jak? Pro dobrý pocit si dejte sprchu a oblečte si něco, v čem se cítíte dobře. „Klidně si na sebe vezměte volné šaty, které umožňují snadný přístup k rozkroku,“ radí na svém blogu zmíněná sexuoložka, které se neřekne jinak než doktorka Kat. Také se ujistěte se, že osvětlení je vyhovující.

Foto: Thinkstock

Ke zkoumání sebe samé je dobré zapojit zrcátkoFoto: Thinkstock

Opřete se zády o polštář, pokrčte kolena, roztáhněte nohy a použijte zrcátko. Identifikujte každou z následujících částí svého klína:

  • klitoris
  • vagina
  • velké (vnější) stydké pysky
  • malé (vnitřní) stydké pysky a kápě (kožní řasa) kolem poštěváčku
  • perineum
  • řiť

Zelená k poznání

Všimněte si, jakou strukturu a barvu pokožky každá z částí má a jak reaguje na dotek a vzrušení. (Lze si pomoci rekvizitami, třeba vibrátorem nebo lubrikantem, nicméně pokud možno, upřednostňujte vlastní prsty.)

Po vizuálním a důkladném (!) seznámení se s vlastním tělem, je potřeba získat přehled o tom, co na vás platí. Použijte různé druhy tlaku. „Bodujte každou oblast, které se dotknete, čísly od nuly – žádná citlivost – po pětku – velmi citlivá část,“ radí sexuoložka Kat Van Kirk, která dodává, že extrémní citlivost může způsobit nepříjemný pocit. I ten je však třeba zažít a „zdokumentovat“.

Foto: Thinkstock

Jen vy víte, co vám dělá dobře...Foto: Thinkstock

Těžko na cvičišti, lehko v boji

Přetáhněte kapuci klitorisu tam a zpět. Vsuňte dva prsty do vaginy a vyzkoušejte „utahování“ vašich vnitřních svalů známé jako Kegelovo cvičení – čili zatínejte.

„Pokuste se tak zvaně nasávat prsty do pochvy tahem svých svalů, ať víte, jak to celé funguje,“ radí sexuoložka s tím, že vidět za pomoci baterky a nelubrikovaného zrcátka děložní čípek v zrcadle, taky není od věci. A co pak? Zaměřte se na konečník. Všímejte si těsnosti a experimentujte s navlhčeným prstem nebo anální hračkou.

Souhra S-zkoušky a milování

Americká odbornice dál radí vytvořit si jisté pravidlo. „Po zkoušce vždy vyčkejte několik hodin, a pak se pomilujte. To je ten nejúčinnější vzdělávací program vůbec,“ říká. Fajn pocit? Tak příště znovu!

S-zkoušku se vyplatí čas od času opakovat. Proč? Citlivé oblasti jsou nevyzpytatelné. Sexuolog Zlatko Pastor říká, že časem se erotické zóny mohou změnit, přesunout, vymizet i vzniknout. Tak pravidelně monitorujte svoje reakce, ať vás milostný život maximálně těší!

A co vy? Už jste někdy zkusily podobné cvičení?

Reklama

Načítám