Článek
Postup
01.
Nakrájejte si najemno cibuli, plátky masa důkladně naklepejte, osolte a opepřete.
02.
Vajíčko uvařte, oloupejte a podélně pokrájejte na čtvrtiny, stejně tak podélně rozpulte okurky. Párky rozřízněte napůl.
03.
Plátky masa si rozložte na prkénko, poklaďte je slaninou a přidejte vajíčko, okurku a párek. Celé to zabalte a pevně převažte nití.
04.
Vlijte olej do hrnce, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte ptáčky a osmahněte je ze všech stran, pak je podlijte asi 4 dl vody, přiklopte poklicí a duste – v papiňáku necelou hodinu, v obyčejném hrnci asi hodinu a půl. Omáčka se nemusí nijak nezahušťovat. Před servírováním jen z ptáčků sundáme nit.