Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dušený závitek z hovězího masa plněný uzeninou , kyselou okurkou a vajíčkem patří mezi nejoblíbenější české hotovky. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 dl oleje
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžičky soli
  • 2 ks dobrecínských párků
  • 4 plátky slaniny
  • 2 ks kyselých okurek
  • 1 ks vejce
  • 4 plátky zadního hovězího
Článek

Postup

01.

Nakrájejte si najemno cibuli, plátky masa důkladně naklepejte, osolte a opepřete.

02.

Vajíčko uvařte, oloupejte a podélně pokrájejte na čtvrtiny, stejně tak podélně rozpulte okurky. Párky rozřízněte napůl.

03.

Plátky masa si rozložte na prkénko, poklaďte je slaninou a přidejte vajíčko, okurku a párek. Celé to zabalte a pevně převažte nití.

04.

Vlijte olej do hrnce, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte ptáčky a osmahněte je ze všech stran, pak je podlijte asi 4 dl vody, přiklopte poklicí a duste – v papiňáku necelou hodinu, v obyčejném hrnci asi hodinu a půl. Omáčka se nemusí nijak nezahušťovat. Před servírováním jen z ptáčků sundáme nit.

Reklama

Načítám