Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pokud máte možnost natrhat si mladé kukuřičky, neváhejte. V opačném případě nevěšte hlavu, salát je skvělý i ze sterilovaných.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 1 sklenice sterilovaných kukuřičných klásků
  • 200 g fazolových lusků
  • 80 g mladých hráškových lusků
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g kozího sýru
Článek

Postup

01.

Kukuřičné klásky sceďte, fazolky očistěte. Na oleji krátce orestujte nasekaný česnek, přidejte kukuřici, fazolky a hráškové lusky a ze všech stran je osmahěte. Odstavte. 

02.

Mezitím, co vám bude zelenina chladnout, si připravte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, sladké papriky, chilli, soli a pepře.

03.

Vychladlou zeleninu promíchejte se zálivkou a podle potřeby osolte a opepřete. Salát rozdělte do misek a podávejte jej ozdobený pokrájeným kozím sýrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie944,95 kJ
Bílkoviny10,69 g
Tuky17,01 g
Sacharidy6 g
Sůl1,37 g
SAFA8,08 g
Vláknina3,06 g
Cukry2,91 g

Načítám