Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte doma pórek? A víte, že ho nemusíte využít jen jako vedlejší ingredienci, ale můžete z něj vykouzlit skvělý recept, kde bude hrát jednu z hlavních rolí? Vyzkoušejte salát s kuřetem a karamelizovaným pórkem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 1 ks pórku
  • 2 lžíce medu
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 1 balení čerstvé rukoly
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce másla
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na větší kousky a naložte do olivového oleje. Osolte, opepřete a přidejte lžíci medu. Rozpalte pánev a kousky prsou dejte zprudka opéct.

02.

V kastrůlku rozpusťte máslo a vložte do něj pórek nakrájený na špalíčky. Když zezlátne, zasypejte ho cukrem a důkladně jej obalte.

03.

Na talíř natrhejte ledový salát, přidejte hrst rukoly, poklaďte kousky masa a naranžujte pórek. Na závěr osolte, opepřete a pokapejte zbytkem medu.

Pórkem můžete plnit třeba i vepřové závitky.

Související témata:

Načítám