Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Hledáte tip na lehčí oběd? Vyzkoušejte vepřové závitky plněné pórkem. Pórek tuhle klasiku krásně zjemní a ozvláštní.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Závitky
  • 4 ks vepřového masa
  • 1 ks pórku
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky sýra
    7
Příloha
  • 350 g rýže
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Plátky naklepejte z obou stran, osolte a opepřete.

02.

Potom každý potřete hořčicí a pokryjte slaninou a sýrem.

03.

Poté stačí už jen nasekat pórek na nudličky, rozprostřít je po plátcích a ten každý zvlášť srolovat a uchytit kuchyňským provázkem.

04.

V hlubší pánvi nechte závitky zprudka ze všech stran zatáhnout, a poté je ještě na 15 minut nechte dopéct v troubě při 180 stupních Celsia. 

05.

Podávejte s rýží promíchanou s petrželkou.

Připravíte si závitky s pórkem?

Související témata:

Načítám