Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Červená čekanka patří mezi lahůdkovou zeleninu, která obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. U nás ji koupíte běžněji jako kulatou hlávku, ale prodávají se i červené čekankové puky. Připravte z ní lahodný salát.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g červené čekanky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička dijonské hořčice
    10
  • 150 g parmazánu
    7
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového glazé
    12
  • 1 stroužek česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěnou čekanku nakrájejte na malé kousky a smíchejte se solí. Přidejte olivový olej, balzamiko, utřený česnek a hořčici a vše dobře promíchejte. 

02.

Servírujte posypané hoblinkami parmazánu nebo parmazánem nastrouhaným na hrubém struhadle.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 555,1 kJ
Bílkoviny14,54 g
Tuky31,24 g
Sacharidy8,32 g
Sůl1,59 g
SAFA10,9 g
Vláknina3,55 g
Cukry5,03 g
Související témata:

Načítám