Hlavní obsah

Saténová sukně a army kabát? Proč ne! Vyzkoušejte nevšední podzimní kombinace!

Foto: Alan Homolka

Které módní kombinace stojí za zkoušku?Foto: Alan Homolka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se mohou znát z vašeho šatníku, dost možná spolu ještě oficiálně nebyly v páru. Zapomeňte na staré módní vzorce a zkuste jednotlivé kousky zkombinovat jinak! Které dvojice jsou zrovna trendy?

Článek

Pět stylistů z pěti vám potvrdí, že dobře zásobený šatník je jen polovinou úspěchu. Důležité totiž není jen to, co vám visí na ramínkách, ale i jak umíte jednotlivé kousky promíchat. Nemusíte přitom zůstávat jen u osvědčených sestav, v módě jsou odvážné kombinace, spojující kontrastní materiály a prvky.

Když denim potká krajku

Zkombinujte: krajkovou sukni s džínovou bundou

Protiklady se přitahují! Krajkovou sukni nemusíte nosit jen v doprovodu halenky. Pro ležérní look ji spárujte s bavlněným tričkem (zakasejte ho pěkně dovnitř) a oblíbenou džínovou bundou. Trendy hrají ve prospěch delších oversized bund, pokud se ale v těchto střizích necítíte, klidně sáhněte po klasice. Pohrát si můžete i s obuví – protože jste na rozhraní ženské krajky a casual denimu, můžete se přiklonit jak k motorkářským botám, tak i elegantnějším párům.

Foto: Alan Homolka

Na foto: pánské triko (COS, 1100 Kč), sukně (F&F, 669 Kč), džínová bunda (Zara, 1299 Kč), kabelka (H&M, 999 Kč), sluneční brýle (Aldo, 499 Kč), kožené boty (Aldo, 3599 Kč)Foto: Alan Homolka

Foto: archiv firem

Modrá, vybledlá nebo tmavě šedá. Která džínová bunda se líbí vám?Foto: archiv firem

Módní velitelka

Zkombinujte: lehkou saténovou sukni s uniformním kabátem

Pořídily jste si v létě módní saténovou sukni? Stranou ji ještě neodkládejte. S kontrastními hrubšími materiály si totiž bude rozumět. Lehkou sukni perfektně vyváží například přísný uniformní kabát, ať už půjde o ten army nebo námořnický. A co obléct pod něj? Jakýkoli jednoduchý svetr.

Foto: Alan Homolka

Na foto: kabát (F&F, 1499 Kč), pásek (Mango, 399 Kč), hedvábná sukně (Van Graaf, 7999 Kč), kožené boty (Wojas, 1899 Kč), kabelka (Promod, 399 Kč), ponožky (Lindex, 199 Kč)Foto: Alan Homolka

Foto: archiv firem

Páskem můžete ozdobit i oblíbený kabátFoto: archiv firem

Dobré ráno. Nebo noc?

Zkombinujte: „pyžamové“ kalhoty s měkoučkým svetrem

Využít můžete i další trend předchozí sezony – kalhoty, inspirované pyžamem. Pokud je na vás proužkovaná varianta příliš doslovná a… pyžamová, vyměňte ji za jakékoli lehčí, širší kalhoty. To samé platí i pro hořejšek, svršek s atypickými rukávy zastoupí kterýkoli huňatý svetr, včetně volnějšího roláku.

Foto: Alan Homolka

Na foto: svetr (H&M, 1499 Kč), kalhoty (COS, 950 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč), kabelka (Mohito, 599 Kč), prsten (Bijou Brigitte, 399 Kč/set)Foto: Alan Homolka

Zvykejte si na samet

Zkombinujte: sametové šaty s upnutějším rolákem

Pakliže čtete módní rubriku pravidelně, víte, že samet je mezi podzimními trendy jedničkou. Stihly jste si koupit (nebo alespoň zapsat na wish list) šaty z tohoto materiálu? Vyzkoušejte kombinaci s tenkým rolákem vespod. Mimochodem, tento stylingový tip můžete zopakovat i v případě, že neholdujete sametu. Přes rolák můžete natáhnout i jakékoli jiné šaty na ramínka.

Foto: Alan Homolka

Na foto: rolák (Van Graaf, 3399 Kč), šaty (Zara, 899 Kč), boty (Marks & Spencer, 999 Kč), kabelka (Aldo, 1399 Kč), náramky (Bijou Brigitte, 399 Kč)Foto: Alan Homolka

Stylová kamufláž

Zkombinujte: army košili s plisovanou sukní

Košile s maskáčovým vzorem a plisovaná sukně? I tato dvojice může fungovat. Stylistka komplet doladila vínovými doplňky – semišovými kotníčkovými botami a sametovým batůžkem. Nepatříte mezi příznivkyně plisovaných sukní? Košili bude svědčit i kůže.

Foto: Alan Homolka

Na foto: sukně (Van Graaf, 2799 Kč), košile (BCBG, info o ceně v obchodě), top na košili (Lindex, 999 Kč), batoh (C&A, 698 Kč), odznáček na batohu (Mohito, 149 Kč/set), kožené boty (Aldo, 3999 Kč)Foto: Alan Homolka

Která kombinace vás baví nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám