Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Pokud máte rádi klasické recepty v netradičním kabátě, přijdete si dnes na své. Konfitované kachní stehno s jarní hráškovou palačinkou a zeleninou je jednoduše skvělé! Také už jste na ni dostali chuť?

2 hod., 10 min.
Příprava
2 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Základ
  • 300 g kachních stehen
  • 700 g sádla
  • 1,5 lžičky soli
Palačinky
  • 2 ks vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 40 ml mléka
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 špetka soli
Náplň do palačinek
  • 2 ks šalotky
  • 100 g hrachových lusků
  • 200 g loupaných rajčat
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
Článek
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Postup

01.

Kachní stehna důkladně ze všech stran osolte, vložte do hrnce, zalijte sádlem (postačí i vepřové), aby ani kousek nevyčuhoval, a vložte do trouby předehřáté na cca 90 stupňů (této úpravě se říká konfitování). Maso nechte v troubě asi 2 hodiny, aby bylo opravdu křehké. Ze sádla nemusíte mít strach – maso jím nenasákne, jen zkřehne!

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Na palačinkové těsto smíchejte hladkou mouku, mléko, vajíčka a špetku soli. Hrášek rozmixujte na kaši a přimíchejte do palačinkového těsta.Na pánvi rozpalte kapku oleje a usmažte palačinky.

03.

Oloupejte si cherry rajčátka – syrová rajčata vhoďte asi na 20 vteřin do vroucí vody, vyndejte je a opatrně špičkou ostrého nožíku oloupejte – spařením se slupka oddělí od dužiny. Šalotky a hráškové lusky nakrájejte najemno a orestujte je na pánvi. Přidejte oloupaná cherry rajčátka, dochuťte solí a pepřem a ještě chvíli restujte, aby se všechny chutě spojily.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Hotové kachní čtvrtky vyndejte z konfitovací lázně, vložte na plech, troubu rozehřejte na 200 stupňů a ještě je tam asi 10–15 minut vložte zapéct, aby měly křupavou kůrčičku. Ostrým nožem odkrájejte kousky opečeného masa ze stehenní kosti.

Na palačinky poklaďte hotovou zeleninovou směs a zarolujte je. Položte je na talíř, obklopte kousky konfitovaného kachního masa a můžete podávat!

Reklama

Související témata:

Načítám