Hlavní obsah

Sex: Kdy a kde ho ženy chtějí nejčastěji?

Foto: thinkstock

Ženy sní o milování na výjimečných místechFoto: thinkstock

Reklama

Kde si většina žen přeje zažít sexuální dobrodružství? A jakou denní dobu dámy upřednostňují? Možná se s nimi v místě a čase shodnete! Nebo snad pro vás intimčo na pláži není snem?

Článek

Britský národní průzkum odhalil, že ženy touží po sexu nejčastěji v sobotu večer, kdy snáze podléhají romantické náladě, a prý svým mužským protějškům nedokážou odolat. A pokud je to navíc mimo domov, jedná se o znásobení intimního prožitku. Podle průzkumu Women´s Health Survey téměř většina z tisícovky oslovených Britek vypověděla, že nejradši „to“ mají na pláži a v přírodě, ovšem nepohrdnou ani sexuálním dobrodružstvím v práci. (Však taky další, rok starý britský výzkum prokázal, že 60 % lidí zažilo románek na pracovišti, 28 % v pracovním prostředí bez obalu souložilo.)

Ženy Velké Británie si na sex vesměs nestěžují

Kreativita britských žen se cení. Jen třetina z celkového počtu respondentek přiznala, že milování mimo domov nikdy nezažila, ale i tak celých 80 % žen považuje svůj sexuální život za optimální a spokojený, přičemž největší blaho prý prožívají Skotky, naopak nejméně spokojené jsou obyvatelky přísně katolického Irska.

Češky: Miláčku, jestli děti spí, jdeme na to!

České ženy to podle posledních výsledků průzkumu Sexuologického ústavu v čele s profesorem Petrem Weissem mají tak, že v průměru souloží dvakrát týdně (mladší ročníky třikrát, nad 45 let věku jednou týdně), přičemž za nejobvyklejší čas pro sexuální hrátky je považována doba, kdy usnou děti. „A kdy jindy by to měl člověk provádět? Celý den se starám o svá dvojčata, která řídí můj harmonogram. Když výjimečně neusnu hned po tom, co zaberou děťátka, máme s manželem jedinečnou příležitost být spolu nerušeni. Občas to i vyjde,“ směje se třiatřicetiletá Magdalena.

I když se intimním radovánkám nevěnuje každý den, neznamená to, že by si sex neužila. Zralejší milenka nad třicet let „to“ možná nechce tak často jako -náctiletá slečna, nicméně při pohlavním styku je vášnivější a podle mužů i zábavnější. Více o tom zde nebo také v tomto článku.

Foto: thinkstock

Kdo má málo sexu doma, ten ho hledá jinde...Foto: thinkstock

Sex v práci je příjemným bonusem

Magdin protiklad, osmadvacetiletá obchodní zástupkyně Blanka, potvrzuje, že když už člověk nemá čas na sex doma, vykompenzuje si to v práci. „Sex v zaměstnání jsem zažila. A ne jednou,“ přiznává. Tentýž zážitek má každý třetí český muž a téměř 30 % žen, jak vyplynulo z téhož výzkumu v rámci české republiky (provedla společnost STEM/MARK, na dotazy odpovídalo 1605 mužů a žen ve věku 35 a 65 let). Nejčastěji v tuzemských kancelářích dochází k pohlavnímu styku mezi kolegy, následuje sex s nadřízeným, v poslední řadě se jedná o podřízeného. V tomto směru se tedy Britky od Češek moc neliší.

Romantika, večeře, sex? Nejlépe při šumění vln

Ovšem Magda i Blanka se ženami z Velké Británie souhlasí i v dalším bodě. „Sex na pláži by odmítnul snad jen blázen,“ říká jedna. A druhá přitakává, že sex je pro ně a ženy v jejich okolí spojený jedině s večerem, protože ráno na intimitu nemají ani čas, ani chuť. Není to ale škoda?

Sex ráno za to stojí

Britští sexuologové uvádějí, že optimální doba na sex je v půl osmé ráno, kdy jsou hladiny pohlavních hormonů na špici. „Oba partneři jsou odpočatí se zvýšenou citlivostí všech smyslů. Když se zrovna probouzíte, vaše tělo sexuálně lépe reaguje,“ tvrdí londýnská sexuoložka Suzie Hayman. Tak za pokus to rozhodně stojí.

Pro pokusy zvolte čtvrtek

Když navíc zvolíte ten nejlepší den v týdnu pro sex přímo určený, úspěch se třeba dostaví. Podle Psychology Today je právě čtvrtek nejvhodnějším časem pro pohlavní styk. Týdenní sexuální plán den po dni najdete zde. Sedí vám tenhle den? Tak už jen zařídit hlídání pro děti a mít štěstí na nějaký super zájezd k moři na poslední chvíli, co říkáte?

A kdy a kde „to“ máte rády vy?

Reklama

Související témata:

Načítám