Hlavní obsah

Sex při menstruaci? Nádherný!

Foto: shutterstock.com

Muži většinou zábrany nemajíFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jak bych se mohla milovat, když krvácím? Vždyť je to snad proti přírodě,“ možná vám běží hlavou. Zkuste to vzít ale i z té druhé stránky. Otázka zní: O co přijdu, když nezkusím sex během svých dnů?

Článek

„Nepřipadám si vůbec sexy a ještě je mi špatně. A představa, že já i můj partner budeme ulepení od menstruační krve mě zrovna nevzrušuje," odmítavě zakroutila hlavou kamarádka Eva, když jsem se jí zeptala na milování během periody. Nicméně dlouhé další minuty se o tom chtěla bavit… Zajímalo ji, zda je to nebezpečné, a jaký na to asi mají názor muži. A pak že zvědavost nezvítězí!

Krev znamená bolest?

Mnoho lidí má ke krvi jako takové odpor. Jen když se říznou do prstu, tak omdlévají. Je to proto, že děti odmalička poznávají, že krvácení je něco špatného, co souvisí s poraněním. A trauma je na světě! Čili každý nezvládne oprostit se od nepříjemných pocitů. Ale ti další, „odolnější“, de facto nemají žádný racionální důvod, proč se sexu v červených dnech vyhnout. Když si tedy představíme, že oba partneři budou pro, má to jisté výhody!

  • Některé ženy tvrdí, že jsou při menstruaci citlivější a snáze dosahují orgasmu, což je zapříčiněno změnou hormonální hladiny a zduřením pohlavních orgánů.
  • Vagina a menstruační sekrety rovná se větší zvlhčení.
  • Orgasmické kontrakce ulevují od nepříjemných křečí, protože vypuzují nashromážděné tekutiny z močových cest. (Konečně můžete přestat brát Ibalgin.)
Foto: shutterstock.com

S přítelem se vídáme jednou za časFoto: shutterstock.com

Můj orgasmus byl nádherný

Věc, která se překonává hůře, je estetika a strach ze zašpinění prostěradla, partnera atd. Ale opět je to o postoji. Jsou páry, které z toho nedělají vědu, naproti tomu někteří se dušují, že je to „řezničina“, kterou by snad ani nikdy vyzkoušet nechtěli. Dvaatřicetiletá nákupčí Andrea na to měla úplně stejný názor, který se ale změnil. „Můj přítel často odjíždí za prací do zahraničí a vrací se třeba za devět, deset týdnů. Zkuste si sex odepřít na tak dlouhou dobu a pak se tvářit, že se vás touha vůbec netýká jen proto, že vám brání menstruace! Když mi Milan vysvětlil, že mě miluje a nevadí mu to, rozhodla jsem se zahodit stud. A bylo to krásné a hrozně intenzivní! Dokonce jsem i snadno vyvrcholila,“ popisuje. Na závěr dodává: „Vím, že to pro každého asi není, ale dokud to člověk nevyzkouší, nemůže soudit. Třeba u mě se ukázalo, že jsem opravdu měla dost velké předsudky.“

Orál během krvácení?

Pro otrlejší není menstruace překážkou ani pro orální sex. Sprcha a jeden nebo dva nové tampony chvíli před hrátkami zpravidla zabrání kalamitám a šokujícímu úleku osobě cunnilingus provádějící. Obavy z nákazy virem HIV se mohou rozprášit následujícím doporučením: Rozstřiženým prezervativem nebo latexovou roušku překryjte ženské genitálie, což sníží riziko přenosu.

Pokud se tedy krvácející žena necítí vyloženě pod psa, ale má na mazlení chuť, nic jí nebrání v cestě za intimním dobrodružstvím. Jestliže tedy na to předem partnera připraví. Sama možná budete překvapená, jak bude reagovat, neboť někteří muži opravdu nejsou žádné bábovky a cíťové!

Milujete se i při svých dnech? A působí to vašemu partnerovi nějaké potíže? Napište nám na info proženy.cz a pojďte nám sdělit, co si myslíte o sexu při menstruaci! Jde to opravdu dohromady?

Načítám