Hlavní obsah

Sexuální blaho: Tipy, díky kterým budete v posteli šťastnější

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Touha, žádost, pud, zkrátka libido. Je hormonálně řízeno androgeny, to ale neznamená, že si s vámi může dělat, co chce. Vždycky s ním můžete pracovat! Jak? Těchto pět věcí podpoří vaše sexuální blaho i psychiku.

Článek

Americký básník a filozof Ralph Waldo Emerson kdysi řekl, že nic velkého nebylo nikdy dosaženo bez nadšení. Nelze než souhlasit. Zvlášť když mnoho současných žen rezignuje na svůj milostný život a myslí si, že s ním „nelze pohnout“. Hodně práce? Péče o děti? Stárnutí? Sex je až to poslední! Nebo ne?

Pokud zjistíte, že i vy to s milostným životem nemáte nějak zvlášť jiskřivé, bouřlivé ani pravidelné, není důvod to přehnaně rozmazávat. Jestli chcete zpátky „na trať“, zkuste zapracovat na svém libidu. Jak? Chicagská společnost Aytu Women's Health, zaměřená na sexuální blaho a intimitu žen, má pět zásadních tipů.

1. Zjistěte, v čem se cítíte sexy

Kdyby byl sexy šatník postaven na preferencích mužů, obsahoval by červené podvazky, krajky a vykrojené kalhotky s dírou v rozkroku. Vy naštěstí máte možnost svobodného výběru, takže jestli se vám líbí třeba medvídci, neváhejte je na svém negližé mít. Tak dobře, medvídci jsou trochu moc, ale výše uvedená společnost tvrdí, že ženy by měly nosit hlavně to, v čem se cítí dobře a přitažlivě. Předehra totiž vždycky začíná v hlavě. Proto udělejte všechno proto, aby se nejprve naladila mysl. A klidně vsaďte třeba i na roztomilé šortky. Vždyť to na vás přece záleží!

Foto: Lana K, Shutterstock.com

Cítíte se v podvazcích směšně, zato v kostkovaném pyžamu máte sexy pocit? Tak se toho držteFoto: Lana K, Shutterstock.com

2. Nepospíchejte. A kroťte ho!

Podprsenka dole, kalhotky dole, jde se na to! No, dřív to problém nebyl. Postupem času však není jednoduché okamžitě „zvlhnout“ a v minutě se pomilovat. Ženská těla přece jen potřebují trochu více času, aby intimně fungovala. Jestli tedy partner začíná spěchat nebo nechápe, proč zdržujete předehru, objasněte mu to. Zpomalování intimních událostí a ideálně i stupňování očekávání přinese hodně vám oběma – pravděpodobně si díky tomu budete moct užít jako kdysi dávno.

3. Zaměřte se na své zvyky

Někdy je člověk na svou rutinu tak zvyklý, že mu leckdy unikne, jak moc je toxická. Dáváte si kávu v podvečerních hodinách a kvůli ní pak počítáte ovečky? Nemá vaše tělo dost času na regeneraci, neboť jste každý den ve fitku? Tyhle věci mohou ovlivňovat spánek i odpočinek, a tudíž i milostný život a touhu. Podle Aytu Women's Health je dostatek klidu v posteli ke kvalitnímu sexuálnímu životu naprosto nezbytný. Berte to tak, že dobrý spánek rovná se dobrý sex druhý den.

4. Neodmítejte erotické podněty

I když se dlouho tvrdilo, že sledování lechtivých filmů je výsadou mužů, dnes už se nikdo nediví, že je vyhledávají i ženy. Zkuste se jednou za týden na nějaký mrknout. Nikdo neříká, že se musí jednat rovnou o sadomasochistické praktiky nebo hluboký orální sex. Existují i pornostránky určené pro ženy, na kterých je k vidění „citlivější“ sex. Každopádně, ať už sledujete snímky pro dospělé sólo, nebo s partnerem, jedná se o skvělý způsob, jak se dostat do nálady. A popřípadě se i inspirovat. Zapracujte na tom.

5. Mluvte o svém těle

Těhotenství, operace, menstruace, přechod? Mluvte se svým partnerem o tom, jak se vaše tělo mění a jaké má v různých fázích života a menstruačního cyklu potřeby a touhy. Očekávat, že se organismus chová pořád stejně, je nerealistické. Proto je třeba svůj sexuální život trochu přizpůsobovat. V každém případě mnoho žen udává, že když jsou vůči erotickému poznávání otevřenější a se svým tělem propojenější, zažívají ten nejlepší sex v životě. I tohle si žádá trochu té dřiny…

A jak na svém libidu pracujete vy? Nebo ho snad necháváte spát?

Reklama

Načítám