Hlavní obsah

Sexuální rady, které nefungují!

Foto: Thinkstock

Je vhodné dát na rady nebo se raději řídit praxí ?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že milovat se ve trojce je ten nejlepší nápad? Doporučil vám někdo nakopnout libido afrodiziakem nebo použít místo lubrikantu nějaký krém? Není rada jako rada! Některé z nich vás připraví o skvělý sexuální zážitek, nebo vám dokonce ublíží! 

Článek

Radí se hezky, ale mnohdy to s praxí a zdravým úsudkem nemá nic společného. Taky jste už někdy zaslechli „zaručené“ tipy na rozkoš? Že ne? Pak budete mít oči navrch hlavy z těchto námi vybraných doporučení. Poznámka: Zkoušet pouze na vlastní nebezpečí!

Rada: Afrodiziaka typu španělských mušek zvýší vzrušení

Zdenda, 34: „Bude tě chtít jako žádná jiná. Nacpi do ní pár kapek, zdivočí, radili mi kámoši z dob vysoškolských studií. Samozřejmě že se žádný zázrak nekonal. Byly to vyhozené peníze. Naneštěstí jsem se o několik let později nechal napálit znovu. Dostal jsem k narozeninám nějaký sexelixír, který se měl nakapat do nápoje partnerky. Když už jsem ho měl, vyzkoušel jsem ho. Skončili jsme na pohotovosti, pozvracela mi celý byt.“

Jak to je? „Láska a zamilovanost je nejlepší a také jediné afrodiziakum. Koupit se ale nikde nedá,“ říká sexuolog Zlatko Pastor.A z toho vyplývá, že rohy z nosorožců, ambra z vorvaně, tygří maso nebo sperma z krokodýlů taky nezabírají.

Foto: Thinkstock

Ne vše může být vždy příjemnéFoto: Thinkstock

Rada: Otěhotnění se dá předejít přerušovanou souloží a výpočtem neplodných dnů

Alice, 32: „Po porodu jsem se bavila s kamarádkami, jakou ochranu zvolit. Všechny mi doporučily, ať do sebe nic neláduju a spolehnu se na přerušovanou soulož nebo si vypočítám neplodné dny. Uvěřila jsem jim, a za pár týdnů jsem zjistila, že jsem zase v tom!“

Jak to je? „Spolehlivost antikoncepce vyjadřuje takzvaný Pearlův index, který říká, ke kolika nežádoucím otěhotněním došlo u sta žen používajících daný typ antikoncepce po dobu jednoho roku. Nejspolehlivější metodou je z tohoto hlediska samozřejmě sterilizace, vysoce účinná je i antikoncepce hormonální nebo nitroděložní. I kondom je relativně spolehlivou metodou. Rozhodně však nelze doporučit přerušovanou soulož – Pearlův index kolem 20 nebo takzvané neplodné dny – Pearlův index kolem 30,“ popisuje sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu.

Rada: Nemáš-li po ruce lubrikant, použij Indulonu

Majka:„S přítelem jsme to zkusili, a už nikdy víc! Kondom se nám celý rozleptal!“

Jak to je? Indulona je pro zvlhčení citlivých sliznic zcela nevhodná, protože je dráždí. Její mastné složení navíc poškozuje latex, takže se neslučuje s kondomem ani silikonovými hračkami pro dospělé. Jestli v tom nemáte jasno, čtěte zde.

Rada: Nechutná vám jeho sperma? Krmte ho celerem a ananasem!

Radka:„Sperma má hořké, tak jsem dala na rady kamarádek a každý den mu dávám celer. Protestuje, ale vidina toho, že budu polykat, ho nutí jíst."

Jak to je? „Doporučovat celer a ananas je součástí lidové tradice, i když je to neúčinné," říká Paul Joannides ve své knize Sex je umět, chtít a vědět. Zkuste spíš vynechat kávu a česnek.

Foto: Thinkstock

Vždy je lepší domluva ve dvouFoto: Thinkstock

Rada: Horká voda na penisu se mu bude líbit!

Marika, 28: „Jednou jsem četla v nějakém časopise, že když máte při sexu po ruce horký čaj nebo punč, máte si ho vsrknout do pusy a pak ho všechen vyprsknout na jeho penis. Vyzkoušela jsem to na příteli. A asi nemusím popisovat, jak to dopadlo. Já měla spálenou pusu, on přirození. Vyletěl jako čert z krabičky a letěl do koupelny. Strávil půl hodiny ve studené sprše.“

Jak to je? Sílu horka a chladu zkoušejte opatrně, protože nejen citlivost a opatrnost v jednání muži očekávají od orálního sexu ( víte, co od něj muží opravdu očekávají?). Jestli ho chcete dostat svým orálním umem, zkuste tyhle naše tipy. A myslete na to, že penis není z azbestu!

Rada: Neklape to? Zkuste trojku!

Pepan: „S manželkou to už dlouho nebylo ono. V hospodě mi kdosi navrhnul, ať zkusím do postele přibrat někoho třetího, že to sex i vztah osvěží. Doma jsem řekl, že bych chtěl nějakou ženu. Manželka byla hysterická, nesouhlasila. I tak jsem si vedl svoji a na inzerát našel dobrovolnici. Doufal jsem, že se žena nakonec obměkčí. Když neznámá milenka přišla k nám domů, manželka mi sbalila kufry a momentálně se rozvádíme.“

Jak to je? „Podle mých zkušeností ve většině případů tyto aktivity nezkvalitní partnerský sex, spíše naopak vedou k odcizení partnerů,“ uvádí sexuolog Petr Weiss. A nutit někoho do sexuálních (a navíc i šílených) praktik prostě nejde! Podívejte na 10 nejšílenějších v článku zde!

Další „zaručené“ rady

  • Mějte orgasmus jako antidepresivum: Někdo se musí milovat nebo masturbovat několikrát denně, aby zahnal chronické pocity úzkosti, stejně se ale cítí mizerně. Proč? Je to rada k ničemu!
  • Popožeňte ho k vyvrcholení rychlostí: Muži, kteří mají problém s dosažením orgasmu, mají většinou tendenci pohybovat se při sexu rychleji, protože doufají, že intenzivnější stimulace jim pomůže k včasnější ejakulaci. Je to ale přesně obráceně. Rychlejší kopulace penis znecitliví.
  • Pro anální styk není nutný trénink svěračů: Ale je. Od čeho se vyrábí například anální kuličky?

A jaké nejhorší sexuální rady jste dostali vy?

Reklama

Související témata:

Načítám